POSLJEDNJI MOHIKANAC

Odlaskom Buskeca u Barceloni će ostati samo jedan igrač iz Gvardioline ere, navijači ne mogu vjerovati da se ovoliko zadržao

On je debitovao za prvi tim Barcelone u meču Kupa kralja protiv Ceute (5:1) 10. novembra 2010. godine

Buskec i Gvardiola. Twitter

E. Ć.

13.5.2023

Barcelonu će na kraju sezone napustiti još jedna legenda. Španski veznjak Serhio Buskec (Sergio Busquets) saopćio je da će otići iz kluba u kojem je proveo 18 godina.

Buskec je za Barcelonu odigrao 719 utakmica i osvojio je 31 trofej. Jednog od najboljih veznjaka koji je prodefilovao Barcelonom u prvi tim uveo je Pep Gvardiola (Guardiola).

Sadašnji trener Mančester sitija "je izmislio" Buskeca koji je bio bitan faktor moćne mašinerije koja je u tri godine dva puta osvajala sve što je mogla osvojiti. 

Zanimljivo, odlaskom Buskeca u Barceloni je ostao samo jedan igrač iz Gvardioline ere (2008. - 2012.). Radi se o Serhi Robertu (Sergi).

Roberto i Gvardiola. Twitter

Roberto je debitovao za prvi tim Barcelone u meču Kupa kralja protiv Ceute (5:1) 10. novembra 2010. godine.

Od tada je odigrao 228 utakmica i postigao devet golova za "Blaugranu". Dobro se sjećamo jednog njegovog pogotka - bilo je tu revanšu osmine finala Lige prvaka protiv PSG-a.

Barcelona je prvu utakmicu izgubila sa 4:0. U revanšu je vodila sa 5:1, te je ispadala zbog gola u gostima. Onda je u petoj minuti sudijske nadoknade Serhi Roberto pogodio za erupciju oduševljenja na prepunom Nou Kampu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.