PRIJE UTAKMICE

Policija prijetila navijačima Sarajeva: Šta gledaš ti, hoćeš da ti opalim šamarčinu?!

Navijači Sarajeva pušteni su nakon nekoliko sati, a ni to nije spriječilo pripadnike MUP-a RS da se iživljavaju nad njima

Pretres navijača Sarajeva. Screenshot / Vijesti.ba

N. H.

8.5.2023

Navijači Sarajeva su tek nakon nekoliko sati pušteni u Banju Luku i na utakmicu su stigli tek krajem prvog poluvremena njihove ekipe protiv Borca, a sada se na internetu pojavio snimak koji pokazuje kako su se pripadnici MUP-a RS odnosili prema njima.

Prijetnje i povišen ton kroz čitav tok razgovora, na svu sreću, nisu doveli do većih problema. Ovo nije prvi put da se desila ovakva situacija. Prije samo nekoliko dana su navijači Željezničara prošli kroz istu torturu, samo što su oni vraćeni nakon što su došli na nekih 50 kilometara od Banje Luke.

Zbog stroge kontrole na svakom dijelu grada, navijači su počeli ulaziti na tribine tek u 39. minuti, a da su neki stigli tek na početak drugog poluvremena. Da sve bude još gore, morali su ga napustiti u 80. minuti.

Portal Vijesti.ba podijelio je snimak koji im je poslao jedan od navijača, kako bi opisao situaciju koja se dešavala za vrijeme pretresa navijača Sarajeva. Na njemu se jasno čuje kako govori navijaču da će ga udariti.

- Šta glumiš? Da ti udarim šamarčinu jednu - čuje se prijetnja navijaču koji snima ovaj događaj. 

Nakon svega, oglasilo se i Sarajevo na društvenim mrežama. Uz fotografiju navijača Bordo kluba iz Banje Luke, napisali su. „Utakmica traje 90 minuta“.

Sve ovo se dogodilo nakon što je predsjednik Borca Milan Tegeltija kazao kako se neće ponavljati problemi koji su zadesili navijače Željezničara.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.