POSEBNI U SVOM STILU

Kad Murinjo spusti: Kasano nije osvojio ni kup Lombardije, ponekad je teško kada dođe neki Livaja

Svako ima pravo da kritikuje, ali kada je riječ o ljudima poput Kasana – to je drugačije, rekao je Murinjo

Murinjo se nagovorio Kasanu. Twitter

E. T.

9.4.2023

Antonio Kasano (Cassano) je tražio đavola i dobio ga je. Prvo je on rekao da je Žoze Murinjo (Jose Mourinho) nula od trenera. 

Nije dugo trebalo čekati da se javi Posebni i zakuca Italijana. Uradio je to nakon pobjede njegove Rome nad Torinom (1:0) i u svom stilu potkačio nekadašnjeg italijanskog napadača.

- Svako ima pravo da kritikuje, ali kada je riječ o ljudima poput Kasana – to je drugačije. Dok on uživa da kritikuje, neki rade ozbiljno. Kasano je igrao za Romu, Inter i Real. U Madridu ga pamte po jakni, sa Romom je osvojio Superkup Italije iako nije igrao, sa Interom nije osvojio ni Kup Lombardije. A svi dobro znaju šta sam ja uradio sa ta tri kluba - kazao je Murinjo i nastavio:

- Kasano ima problem sa mnom, ja sa njim ne. Ali, neka pazi, ima 40 godina, a ja 60. Ponekad je teško kada dođe neki Marko Livaja - zaključio je Murinjo.

Portugalac se, naime, sjetio Kasanove sezone 2012/13. u Interu kada je Hrvat čak i dobijao veću minutažu od iskusnog napadača koji je kasnije napustio klub.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.