OGROMAN PAD U KARIJERI

Šimunović odbio nastupati za reprezentaciju BiH, a sada bez kluba devet mjeseci

Jozo Šimunović je odbio reprezentaciju Bosne i Hercegovine kako bi nastupao za Hrvatsku, ali za seniorski tim nikad nije dočekao nastup

Šimunović: Odbio igrati za Bosnu i Hercegovinu. Pixsell / Sanjin Strukić

N. H.

5.4.2023

Ogroman pad se desio u karijeri fudbalera Joze Šimunovića, koji je poznat ljudima iz Bosne i Hercegovine kao još jedan koji je odbio našu reprezentaciju zarad neke od komšijskih.

Bivši štoper zagrebačkog Dinama, Seltika i Gorice je od početka sezone bez kluba. U ljeto 2022. godine je otišao iz Gorice, za koju je prošle sezone odigrao svega osam utakmica.

On je iz Dinama u škotski Seltik prešao za 7.5 miliona eura, za koji je igrao često i postao je miljenik navijača zbog starta nad igračem Rendžersa Kenijem Milerom (Kenny Miller).

U škotskoj ekipi je bio pet godina, mada je posljednjih godinu i po proveo oporavljajući se od povrede koljena, nakon koje mu nisu htjeli obnoviti ugovor.

Pokušao se vratiti u formu kada je došao u Goricu, ali nije mogao. Obnovio je usput i povredu koljena, zbog koje je pauzirao dva mjeseca te je propustio devet utakmica.

Šimunović je za mladu reprezentaciju Hrvatske nastupio 9 puta, dok za seniorsku reprezentaciju Hrvatske nije nikad nastupio. 

Reprezentacija Bosne i Hercegovine je tražila Šimunovića, ali je on uporno odbijao da nastupi za našu reprezentaciju. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.