ZAGRIJAVANJE ZA VEČERAS

Održano druženje delegacija Željezničara i Konjaspora

Prijateljska utakmica između Željezničara i Konjaspora igra se večeras na Grbavici s početkom od 18 sati

Turci se u Sarajevu osjećaju kao kod svoje kuće. FK Željezničar

Piše: G. Š.

29.11.2022

Povodom večerašnje (18 sati) utakmice na Grbavici, sinoć je u ilidžanskom hotelu Hills održano je druženje delegacija FK Željezničar i turskog Konjaspora.

- Respektabilnu delegaciju Konjaspora od 150 ljudi su između ostalih činili Fatih Ozgokcen, predsjednik Konjaspora, Nuh Kaygisiz, potpredsjednik Konjaspora, Ahmet Sorgun, poslanik u Skupštini Turske, Ercan Uslu, generalni sekretar grada Konja i počasni konzul BiH u Koni, Hacı Ahmet Ozdemir, poslanik u Skupštini Turske, Adis Alagić, ambasador BiH u Ankari, Muhamed Sorgun, direktor turističke zajednice grada Konja i drugi članovi rukovodstva grada Konje i Konjaspora, saopćeno je iz FK Željezničar.

Prisutnim su se obratili predsjednik FK Željezničar Edis Kovačević, predsjednik Konjaspora Fatih Ozgokcen, te načelnik Općine Novo Sarajevo Hasan Tanović. Kovačević i Tanović su poželjeli dobrodošlicu gostima iz Konje, uz želje da se saradnja između dva kluba podigne na još viši nivo. Fatih Ozgpkcen je kazao kako se osjećaju kao kod svoje kuće jer BiH za Tursku ima poseban značaj i posebnu važnost, te da Konjaspor ima dobru saradnju sa Željom.

Prijateljska utakmica između Željezničara i Konjaspora igra se večeras na Grbavici s početkom od 18 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.