"MARCA" TVRDI

Real je Kazemira prodao za puno više od 70 miliona eura

Niko nije očekivao da Kazemiro (30) iz kluba čija je ikona i koji je aktuelni prvak Španije i Evrope ode u Junajted, koji je na vrhuncu rezultatske krize

Casemiro. Arhiv

Piše: D. H.

20.8.2022

Najčitaniji španski list, koji je otkrio da je Mančester Junajted došao u Madrid po Kazemira (Casemiro), zatim da je Realov slavni defenzivni veznjak odlučio nakon deset godina napustiti klub te i detalje ugovora između brazilskog asa i posrnulog engleskog velikana, objavio je još jednu veliku vijest vezanu za transfer koji je šokirao navijače Reala i špansku javnost.


Desetine milione razloga za transfer

Niko, naime, nije očekivao da Kazemiro (30) iz kluba čija je ikona i koji je aktuelni prvak Španije i Evrope ode u Junajted, koji je na vrhuncu rezultatske krize. Međutim, Mančester mu je ponudio dvije godine duži ugovor od onog koji mu je davao Real. Politika tog kluba je da se igračima koji zađu u tridesete novi ugovor daje na maksimalno dvije godine, dok je Junajted Kazemiru dao ugovor na četiri plus jednu godinu te godišnju platu od 21 miliona eura, duplo višu od one koju je imao u Realu.

Ovo sve je prva pisala Marca, koja je sada reagirala na vijesti, iz inače pouzdanih izvora, da Real za Kazemira od Junajteda dobiva odštetu od 60 miliona eura fiksno, dok još 10 miliona eura može dobiti kroz bonuse. Marca tvrdi da to nije istina: "Manchester United će Realu za Casemira fiksno platiti 70 milijuna eura, a varijabilni dio iznosi 15 milijuna eura."



Najskuplji igrač

To je čak 15 miliona eura više nego što pišu engleski i ostali španjolski mediji te talijanski insajderi. To bi značilo da je Casemiro peti najskuplji igrač u historiji Uniteda, koji je više od njega platio samo Lukakua, Sancha, Maguirea i Pogbu.

Marca dodaje da će tako Real na Casemiru ostvariti minimalni profit od 57 miliona eura: "Real ga je doveo uz odštetu Sao Paolu od 6.5 miliona eura, nakon čega ga je Porto uzeo na posudbu za 600 tisuća eura. Real ga je zatim otkupio od Porta za 7.5 miliona eura.

Kad se pod te poslove podvuče crta, Real je za Kazemira ukupno platio 13.4 miliona eura. Sada ga prodaje za minimalno 70 miliona eura, što znači da je na njemu sjajno zaradio; najmanje 57 miliona eura. I još mu je donio 18 trofeja."

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.