REPREZENTATIVCI

Kenan Kodro za "Avaz": Ne bi bilo loše ponoviti prošlu sezonu

Želimo se boriti s Ferencvarošom, poručio napadač Fehervara

Kodro: Zabio dva gola protiv Gabale. MOL Fehérvár FC

Piše: A. Vatreš

4.8.2022

Ferhervar bh. napadača Kenana Kodre (28) večeras od 20:55 sati igra prvi meč trećeg prektola Konferencijske lige protiv Petrokuba.

Mađarski tim je je u drugom pretkolu izbacio azerbejdžansku Gabalu (ukupnih 5:3), a bit će izraziti favorit i u duelu s moldavskim predstavnikom.


Petrokub i Keln

- Ako su prošli to drugo pretkolo, vjerovatno je to zato što su dobra ekipa. Stoga večeras ne očekujem laku utakmicu, ali važno je kako se mi osjećamo. U dobroj smo formi, igramo kući pred našim navijačima i mislim da treba da idemo na pobjedu - rekao je Kodro za "Avaz".

Ukoliko prođe Petrokub, Fehervar bi u plej-ofu za plasman u grupnu fazu igrao protiv njemačkog Kelna.

- To bi već bio pravi ispit. Bilo mi je baš drago kada sam vidio koga smo izvukli. Ali imamo ove dvije utakmice. Nijedna utakmica nije laka, moramo da odradimo to, pa ćemo poslije razmišljati o Kelnu - istakao je Kodro.

Kenan Kodro. MOL Fehérvár FC

Fehervar je prošlu sezonu u mađarskom prvenstvu završio na razočaravajućem četvrtom mjestu, a sada se želi vratiti u sami vrh.

- Cilj kluba je da budemo među prva dva na kraju sezonu. Želimo da se borimo s Ferencvarošom, mada su oni strašna ekipa ovdje u Mađarskoj. Ali i mi smo se dobro pripremili, doveli smo nekoliko pojačanja i mislim da imamo kvaliteta da postignemo nešto fino - kazao je Kodro.

Međutim, stvari nisu dobro krenule po njega i njegove saigrače, jer su poraženi već na startu nove sezone od Paksa (2:0).

- Nismo dobro krenuli. Imali smo 18-19 prilika gdje nas sreća nije pratila. Imao sam i ja četiri-pet zicera, ali to je tako, nekad se ne da gol, nekad ne. Odigrali smo korektno, ali rezultat nas nije pratio. Moramo zaboraviti na tu utakmicu i fokusirati se one koje nam slijede - istakao je Kodro.

Pomoć ekipi

Kodro je imao odličnu prvu sezonu u dresu Fehervara, za koji je na 30 utakmica zabio 16 golova. I u novu je krenuo odlično, zabivši dva puta protiv Gabale.

- Prvo mi je važno da sam zdrav, da nema povreda. Osjećam se dobro. Mislim da je prošla sezona bila baš dobra, dao sam 16 golova. Naravno, napadač uvijek pokušava da pruži sve od sebe, da ulazi u prilike i da pomogne timu s golovima. Moje je naravno da nastavim tako da radim i ako mogu da pomognem sebi i ekipi golovima to bi bilo odlično. Ne bi bilo loše ponoviti prošlu sezonu - naglasio je Kodro.

Hodžićev status

Član Fehervara i dalje je naš napadač Armin Hodžić (27), koji je zbog povrede propustio kompletnu prošlu sezonu.

- Hodžić je imao neku povredu kad je išao u Tursku. To ga malo prati, ima nesreću što se tiče toga. On je sada trenutno s drugom ekipom, vjerovatno se oporavlja. Zbog toga ne može biti s nama. Bilo bi baš dobro da se vrati i da nam pomogne - kazao je Kodro.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.