SKAUT PARTIZANA

Vlado Čapljić iz Beograda za “Avaz”: Bajern je moj favorit u Ligi prvaka

Partizan ove godine ima snagu za titulu, rekao Sarajlija

Čapljić: Inter je korektno odigrao i revanš, ali.... Arhiva

Piše: G. Šumar

10.3.2022

Skaut beogradskog Partizana, Sarajlija Vlado Čapljić(59) u razgovoru za „Avaz“ istakao je da je Inter na Enfildu (0:1) u revanš utakmici osmine finala Lige prvaka otkrio sve slabosti Liverpula. No, ovaj dvomeč je „riješen“ u Milanu (0:2).


Inzagi i Džeko

- „Redsi“ su do 2:0 u Milanu došli nakon neizvjesnog duela, otvorilo se nakon prvog gola - analizira Čapljić i dodaje da je utakmica bila interesantna.

- Inter je korektno odigrao i u toj utakmici, ali teško je bilo očekivati da će na Enfildu nadoknaditi minus dva. No, opet smo gledali dobru, takmičarsku utakmicu, koja bi bila još interesantnija da nije isključen Aleksis Sančez (63. minuta, op. a.) kod vodstva Intera od 1:0.

Je li Vas iznenadio Simone Inzagi, koji nije ubacio u igru Edina Džeku barem pola sata?

- Nije, mislim da je možda i bio u pravu. Zašto? Zato što je više išao da popuni sredinu, a Argentinca (Lautaro Martinez) je ostavio samog u špicu. U principu, Džeko je tip igrača koji mu treba više kod kuće nego tu. Inzagi je htio trkački da isprati protivnika.

Kako ste vidjeli buđenje Bajerna i pobjedu od 7:1 nad RB Salcburgom, nakon 1:1 u prvom meču?

- Nije to bilo buđenje Bavaraca, mnogo teško je pobijediti sve utakmice u jednoj sezoni, bez obzira na to je li protivnik na nivou ili nije. Također, ne smatram da je poraz Bajerna u Bundesligi tragedija, desi se. Ali Bajern je uvijek Bajern, nikad ne treba smatrati da je u krizi. Ipak, to je veliki klub koji i ove godine ima velike igrače. Naravno, opet se vidjelo ko je tu nosilac, Levandovski, naravno, a tu je i Miler, koji vuče ove mlađe. Naprijed imaju Gnabrija, koji je izuzetno brz, Sanea... Ne treba ni nabrajati dalje.

Ko je Vaš favorit u evropskoj eliti?

- Bajern, jer mnogi često govore da su u nekoj krizi i da je prošlo vrijeme njihove dominacije, da tinjaju. Mislim da su oni baš zbog toga i najopasniji.


Šampionska trka

Može li Partizan u Konferencijskoj ligi proći i Fejnord?

- Nemamo imperativ nekog rezultata... Sigurno će to biti još jedna lijepa utakmica, a Partizan, generalno, može da igra protiv nizozemskih klubova. U nekoliko navrata smo uspješno igrali s AZ-om, a to su slične ekipe. Fejnord je protivnik koji svakako zavređuje pažnju jer ima, prije svega, fudbalsko ime, a dolazi iz države u kojoj se igra lijep fudbal. Šanse su 50:50.

Je li vrijeme da Partizan konačno vrati titulu, nakon višegodišnje dominacije Zvezde?

- Onaj tim koji vodi tu šampionsku trku, a to smo sada mi, pod većim je pritiskom. Ali navikli smo na to... Partizan igra dobro, a čim je tako, onda nešto možeš i očekivati. Najgore je kad moraš pobijediti, a vidiš da nemaš oružja. Partizan ove godine ima snagu za titulu.

Nivo bh. fudbala je u padu

Čapljić redovno prati Premijer ligu BiH.

- Najozbiljnija ekipa je Zrinjski, koji je unazad niz godina najviše odskočio u odnosu na druge. Do ove sezone bilo je nekoliko ekipa koje su mogle osvojiti titulu... - rekao je Čapljić, koji je dijete kluba s Grbavice.

- Minulog vikenda sam gledao derbi (Željezničar - Sarajevo 2:0). Mislim da su kvalitet i nivo bh. fudbala u padu. Prethodnih godina sam gledao mnogo, mnogo kvalitetnije utakmice. Ni Željo ni Sarajevo nisu na nivou da bi osvajali titule. Nije to ni Borac..

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.