PREKINULE ŠUTNJU

Skandal u Venecueli, reprezentativke optužile bivšeg selektora za zlostavljanje

Opisale ga kao pravo "čudovište"

Seremeta psihički i fizički maltretirao igračice. AGENCIJE

A. V.

6.10.2021

Dvadeset i četiri članice ženske fudbalske reprezentacije Venecuele optužile su putem društvenih mreža bivšeg selektora Keneta Seremetu (Kenneth Zseremeta) za seksualno uznemiravanje i opisale ga kao pravo "čudovište", tvrdi agencija AFP.

- Odlučili smo prekinuti šutnju i otkriti pravu sliku bivšeg selektora, koji je tokom svog mandata fizički i psihički maltretirao igrače i seksualno ih zlostavljao - napisale su venecuelanske fudbalerke o 55-godišnjem bivšem selektoru, dodajući da su mnoge priznale da ih je Seremeta psihički i fizički maltretirao te su im mjesto u reprezentaciji uvjetovale ucjenama i opscenim pozivima.

- Prošle godine nam je jedan suigrač priznao da ju je Seremeta seksualno zlostavljao kad je imala samo 14 godina - tvrdi prva zvijezda selekcije i igračica Atletiko Madrida Dejna Kasteljanos (Deyna Castellanos).

Seremeta, koji je rođen u Panami, bio je selektor raznih venecuelskih odabranih vrsta između 2008. i 2017. Potom je otišao u Dominikansku Republiku, a od prošle je godine selektor ženske reprezentacije Paname.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.