ŠPANIJA

Od junaka do tragičara: Oglasio se i Morata, a evo šta je poručio

- Ova grupa momaka je zaslužila više, puno više. Kao i cijela Španija, to je bio i moj san, naš san, smatra napadač Španije

Morata u šoku nakon eliminacije Furije. AFP

M. K.

7.7.2021

Španski napadač Alvaro Morata u polufinalu Eura 2020 protiv Italije, gdje je sinoć Španija eliminisala od Italije nakon izvođenja penala, prošao je put od junaka do tragičara.

Podsjetimo, Morata je zabio u 80. minuti za 1:1 nakon sjajne akcije njega i Olme, a onda u raspucavanju promašio penal nakon čega je Žoržinjo (Jorginho) donio Italijanima finale.

- Ova grupa momaka je zaslužila puno više. Kao i cijela Španija, to je bio i moj san, naš san. Mogu samo reći da sam ponosan što sam bio dio ove ekipe. Onima koji su vjerovali u nas, hvala. Fudbal ponekad može biti vrlo težak. Živjela Španija!, poručio je Morata koji je nedavno bio na udaru španske javnosti zbog loših igara za Španiju, čak su mi stizale i prijetnje, a nema sumnje da će se sad ponovo naći udaru istih. 

"Avaz" i "SofaScore" jedini u BiH pokreću „Pick'em“ igru pogađanja rezultata na EURU, a započeti igru i vidjeti pravila možete ovdje.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.