FRANCUSKA

Kante je zakasnio na okupljanje, a pogledajte šta mu je selektor poručio

Snimak je nastao 2018. tokom okupljanja Trikolora, kada je Kante je pao u probleme jer je zakasnio na prozivku selektora Didiera Dešampa

Kante je jedan od najboljih veznjaka u Evropi. Metro.co

M. K.

3.6.2021

Francuski veznjak Ngolo Kante (N’Golo) trenutno važi za najborbenijeg igrača na svijetu kada je u pitanju ta pozicija, a zbog svog sportskog i fer-plej ponašanja na terenu osvojio je srca miliona fudbalskih fanova širom planete.

Nedavno je s Čelzijem osvojio Ligu prvaka, ponovo je pretrčao kilometre po terenu i bio jedan od najvažnijih igrača u ekipi.

Na internetu se ovih dana pojavio jedan video snimak na kojem se vidi koliko je zapravo Kante fudbalski, ali i ljudski odgojena ličnost i koliko je prizemljen.

Snimak je nastao 2018. tokom okupljanja Trikolora kada je Kante je pao u probleme jer je zakasnio na prozivku selektor Didiera Dešamp (Deschamps). Ipak, umjesto kritike dočekalo ga je nešto potpuno suprotno.

Na pitanje selektora "zašto kasni?", Kante je odgovorio da je "voz kasnio", a na to je Dešamp dodao "da je samo trebao da trči i stigao bi na vrijeme jer je brži od voza".

Te godine Francuzi su podigli pehar za najboljeg na Mundijalu u Rusiji, a 30-godišnji Kante je bio jedan od najzaslužnijih za to. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.