KVALIFIKACIJE ZA SP

"Zmajeve" u srijedu napadaju tri igrača čija je tržišna vrijednost 290 miliona eura

Program do srijede? Oporavak, oporavak, oporavak, rekao je selektor Trikolora

Svjetski prvaci u srijedu dolaze na Grbavicu. Arhiva

Piše: G. Šumar

29.3.2021

Aktuelni svjetski prvaci Francuzi u srijedu (20.45 sati) gostuju na Grbavici, gdje će protiv našeg državnog tima odigrati treću kvalifikacionu utakmicu za Mundijal 2022. 


Danas nas čeka dugo putovanje

- Program do srijede? Oporavak, oporavak, oporavak, rekao je selektor Trikolora Didije Dešam (Didier Deschamps), te dodao:

- Malo je vremena, to prođe u spavanju. Danas nas čeka dugo putovanje, mislim da neće puno igrača koji su igrali u srijedu ponovo igrati u srijedu. Dat ćemo svoj maksimum da osvježimo ekipu što je moguće više za posljednji meč u martu.

Ako je suditi po današnjem pisanju francuskih medija, Francuzi su pobjedom (2:0) u Kazahstanu, poslije domaćeg remija protiv Ukrajine (1:1), vratili mir u svlačionici. Napadački trio u srijedu bi mogli činiti Mbape (Kylian Mbappe)- Grizman (Antoine Griezmann) - Dembele (Ousmane Dembele), koji prema njemačkom Transfermarktu košta 290 miliona eura. Mbape je, naime, procijenjen na 180 milione eura, Grizman 60 miliona eura, a Dembele 50 miliona eura.


Pitanje koje najviše naljuti Dešama

Inače, francuski mediji jutros su objavili i koje je to pitanje koje najviše naljuti Dešama: Zbog čega ne zove Karima Benzemu (Real Madrid), koji je jedan od najboljih današnjih napadača. Na to pitanje odmah "poludi".   

Inače, Benzemine noge trenutno vrijede 25 miliona eura, a ne tako davno njihova cijena bila je i 60 miliona eura.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.