VELIKO PRIZNANJE

Lulić rame uz rame s najvećim imenima Serije A u posljednjih 10 godina

Bivši bh. reprezentativac zauzeo je poziciju na lijevom krilu

Veliko priznanje za Lulića. Arhiv

J. A. / Avaz Sport

10.10.2019

Ugledni svjetski portal Goal.com izabrao je Senada Lulića među 11 najboljih igrača Serije A u periodu od 2010. do 2020. godine.

Bivši bh. reprezentativac tako se rame uz rame našao s najvećim imenima Serije A. 

Zauzeo je poziciju na lijevom krilu u formaciji 3-5-2, a, osim Lulića, u odabranom društvu nalaze se još Đanluiđi Bufon (Gianluigi Buffon),  Andrea Barzalji (Barzagli), Leonardo Bonuči (Bonucci), Đorđo Kjelini (Giorgio Chiellini), Marek Hamšik, Andrea Pirlo, Rađa Naingolan (Radja Nainggolan), Hose Kalehon (Jose Callejon), Antonio Di Natale i Gonzalo Iguain (Higuain).


Najboljih 11 Serije A u posljednjoj deceniji. Goal.com

Doveden je 2011. godine iz Jang bojsa za nešto više od tri miliona eura. Ispostavit će se da je to bio jedan od najboljih transfera u historiji Lacija. Svestrani igrač, koji igra dobro s obje noge, postao je brzo miljenik navijača, a onda je dobio status besmrtne legende kada je Lacio njegovim golom osvojio Kup Italije u finalu protiv Rome 2013. godine, piše Goal.com.

Lulić je za reprezentaciju BiH odigrao 54 utakmice i postigao je sedam golova. Od dresa s državnim grbom oprostio se 2017. godine, kada su "Zmajevi" na Grbavici igrali protiv Belgije (3:4).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.