NOGOMET

Cocalić upisao novi poraz sa Mehelenom, Miličević igrao 11 minuta za Gent

Piše: N. Kr.

26.12.2017

Dvadesetprvo kolo belgijske Župiler lige nije bilo uspješno za bh. reprezentativce Edina Cocalića i Danijela Miličevića jer su njihove ekipe upisale poraze.

Mehelen našeg stopera Edina Cocalića nastavio je sa lošom formom te su kao gosti poraženi od Lokerena s 2:0. Ovo je ujedno bio treći poraz u nizu za "žuto-crvene" pa se sad nalaze samo jedno mjesto iznad mjesta koje vodi u niži rang takmičenja.

Stretman (Straetman) je u 76. minuti doveo Lokeren u vodstvo, a pobjedu domaćih potvrdio je Soder golom u sudijskoj nadoknadi, tačnije u 92. minuti. U narednom kolu Mehelen dočekuje Zulte Varegem koji se nalazi jedno mjesto iznad njih na tabeli.

Gent je također kao gost poražen kod najslavnije belgije ekipe, Anderlehta. Ekipa Danijela Miličevića poklekla je nakon gola Hanija (Hanni) u 77. minuti, a naš reprezentativac ušao je u igri u 79. minuti.

Nekadašnji šampion Belgije je sa ovim porazom smanjio svoje šanse u borbi za sami vrh tabele, a priliku za popravni imat će 21. januara protiv Lokerena kada se nastavlja belgijsko prvenstvo.

Pogledajte kako izgleda tabela Župiler lige:

Rezultati by SofaScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.