Menadžer najavio da će tražiti trejd
Mirza Teletović napušta Netse?
Teletović: Može igrati na vrhunskom nivou i u NBA
FOTO: AFP
Mirza Teletović napušta Netse?

 

 

Najbolji bosanskohercegovački košarkaški Mirza Teletović napustit će Brooklyn Netse ukoliko njegov menadžer Miodrag Ražnatović uspije dogovoriti transfer u neku drugu NBA sredinu!

Potvrdio je to sam menadžer iz Beograda riječima "da Mirza nije dobio minutažu kao u pripremnom periodu".

- Sada je situacija bolja, dobijat će neku šansu, ali, generalno, naša ideja je da probamo da nađemo sreću na drugoj strani.

Naravno, na miran civilizovan način i dogovoru sa klubom i da probamo da u sljedećih mjesec ili dva dođe do nekog trejda gdje će on dobiti zaista veću minutažu i veća ovlaštenja na šut bez kojeg on teško može da funkcioniše.

Ja sam potpuno siguran da on može da bude jedan od vrhunskih NBA igrača jer šut kakav on posjeduje visoki igrači tamo ne posjeduju. Samo je na nama da uspijemo da nađemo pravu sredinu, gdje će on imati liderske pozicije kakve je imao u reprezentaciji i Kaha Laboralu - rekao je Miodrag Ražnatović za TV1.

Krilni centar iz Jablanice (28 godina, 206 centimetara) je, podsjetimo, u julu 2012. potpisao trogodišnji ugovor sa Netsima vrijedan približno deset miliona dolara.

No, u prvoj sezoni imao je skromnu minutažu (prosjek 9,4 minute, 3,5 poena). U drugoj se to ponavlja, s tim da je u posljednjih nekoliko mečeva dobio više prostora i odmah postavio rekorde karijere u poenima (18) i skokovima (13), ali je i dalje na prosjeku od samo 14,4 minute u 11 mečeva (6 poena, 3,5 skokova).

vijesti globus sport showbiz tehnologija i nauka  
Vlasnik autorskih prava Avaz-roto press d.o.o. Sarajevo. ISSN 1840 - 3522. Kopiranje i prenos sadržaja samo uz pismenu dozvolu.
Dizajn i rješenje portala