Ognjen Kuzmić bi mogao stopama Mirze Teletovića
Golden State me neće kupiti dok me ne vidi na djelu
Kuzmić: Unikaha bi na ime odštete trebala dobiti milion eura
FOTO: Arhiva
Golden State me neće kupiti dok me ne vidi na djelu


Španski mediji javili su da Unikaha iz Malage pregovara sa Golden stejtom o transferu Ognjena Kuzmića u NBA ligu, ali naš košarkaš u razgovoru za "Avaz" ističe da o tome ne zna ništa konkretno.

List "La Opinion de Malaga" javio je da se sportski direktor Unikahe Rubio Manolo nalazi u Americi i da bi se sutra trebao sastati s čelnicima Voriorsa koji, navodno, žele ovog ljeta dovesti 23-godišnjeg 215 centimetara visokog centra. "Ratnici", naime, polažu prava na Kuzmića, jer su ga na prošlogodišnjem draftu izabrali u drugom krugu, kao 52. "pik".

Pročitao vijest

- Vjerujte mi da ne znam ništa o tome. I ja sam samo pročitao vijest, ali me niko nije o tome obavijestio - kaže nam Kuzmić i dodaje da ne vjeruje da će na tom sastanku biti postignut dogovor.

- Polovinom juna, svakako, putujem u Ameriku i trebao bih ostati do kraja jula, te igrati Ljetnu ligu s Golden stejtom. Zato mislim da nije realno da dogovor bude postignut sada, prije nego što me vide kako funkcionišem na terenu, s njihovom ekipom - pojašnjava Kuzmić.

Pitamo ga i o visini odštete. Ona je, kaže, već određena.

- Bude li postignut dogovor, Unikaha će dobiti milion eura. Kako NBA timovi mogu platiti samo 500.000 dolara, ostatak bih morao namiriti ja - odgovara Kuzmić, koji s Unikahom ima važeći ugovor na tri sezone (1+2).

Odlična sezona

Kuzmić igra odličnu sezonu u Huventudu, kojem ga je Malaga pozajmila. U najjačoj evropskoj ligi prosječno bilježi 7,4 poena i 5,9 skokova za 18,8 minuta na parketu.

U zelenom dresu tima iz Malage do sada je odigrao samo dvije utakmice prošle sezone, ali je Unikaha do sada o njemu razmišljala kao jednom od stubova novog tima za iduću sezonu. Ipak, milion eura je novac koji je potreban svakom klubu, pa i euroligašu Malagi, tako da nema sumnje da će ga prodati, ukoliko ga Golden stejt bude želio kupiti.

Neće se odazvati Petroviću, Ljetna liga prioritet

Kuzmićevo ime se nalazi na širem spisku kandidata za Eurobasket 2013. u Sloveniji koji je selektor Aleksandar Petrović objavio prošle sedmice. No, Kuzmić je u razgovoru za naš list potvrdio svoju februarsku izjavu da se neće odazvati eventualnom pozivu u državni tim. Priliku za dokazivanje u NBA pretpostavio je reprezentaciji.

- Već sam ranije rekao da ljeto planiram provesti u Americi, gdje ću igrati Ljetnu ligu - ističe Kuzmić.

vijesti globus sport showbiz tehnologija i nauka  
Vlasnik autorskih prava Avaz-roto press d.o.o. Sarajevo. ISSN 1840 - 3522. Kopiranje i prenos sadržaja samo uz pismenu dozvolu.
Dizajn i rješenje portala