NBA LIGA

Ranjeni Niksi časno položili koplja, Indijana u prvom finalu Istoka nakon deset godina

Za titulu najbolje ekipe Istočne konferencije Indijana će igrati protiv Boston Seltiksa

S utakmice Pejsersa i Niksa. AP

E. Ć.

20.5.2024

Košarkaši Indijana Pejsersa plasirali su se u finale Istočne konferencije NBA lige nakon što su u odlučujućoj utakmici savladali Njujork Nikse (130:109).

Osakaćeni Niksi nisu mogli da se izbore sa raspoloženim Pejsersima koji su vodili skoro tokom čitavog meča. Iako su poraženi, ekipi iz Medison Skver Gardena se treba odati priznanje.

Tim Toma Tibodoa (Thibodeau) bio je hendikepiran neigranjem Džulijusa Rendla (Julius Randle), Mičela Robinsona (Michell), Bojana Bogdanovića, O Džej Anunobija (OG Anunoby), te u prelomnim trenucima i Džejlana Bransona (OG Anunoby).

Ipak, Niksi su odigrali do kraja pošteno i časno položili koplja pred Indijanom koja je izborila finale Istoka nakon deset godina.

To joj je prvo finale još od ere Pola Džordža (Paul George), Lensa Stivensona (Lance Stephenson), Dejvida Vesta (David West), Džordža Hila (George Hill).

U pobjedi za finale istakao se Tajris Haliburton (Tyrese) s 26 poena, dok su Paskal Siakam (Pascal) i Endrju Nembhard (Andrew) dodali po 20. Na drugoj strani najefikasniji je bio Donte DiVinćenco (DiVincenzo) s 26.

Za titulu najbolje ekipe Istočne konferencije Indijana će igrati protiv Boston Seltiksa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.