SVE ILI NIŠTA

Poznati svi učesnici razigravanja NBA lige: Derbi za derbijem, ali tu posao tek započinje

BiH će imati dva predstavnika u plej-ofu - Jusufa Nurkića i Luku Garzu

Lejkersi i Pelikansi: Igraju za 7. mjesto. AP

N. H.

15.4.2024

NBA, najjača košarkaška liga svijeta, završila je regularnu sezonu i sada predstoji najinteresantniji dio - plej-of. 

Bosna i Hercegovina će u plej-ofu imati dva predstavnika - Jusufa Nurkića (Finiks Sans) i Luku Garzu (Minesota Timbervulvs), a upravo će njih dvojica imati i okršaj već u prvoj rundi Zapadne konfrencije. 

Naravno, prije toga treba se odigrati i plej-in, odnosno razigravanje od 7. do 10. mjesta, za ulazak među osam najboljih jedne od konferencija. Poznati su i svi detalji kada će se igrati utakmice.

U noći sa utorka na srijedu, 17. aprila, od 01:30 sati Nju Orleans Pelikansi i Los Anđeles Lejkersi igrat će za sedmo mjesto Zapadne konferencije, dok će od 04:30 igrati Sakramento Kingsi i Golden Stejt Voriorsi. 

Pobjednik iz meča Pelikansa i Lejkersa u prvoj rundi će igrati protiv Denver Nagetsa (2. na Zapadu), dok će poraženi igrati s boljim iz meča Kingsa i Voriorsa za posljednje mjesto u doigravanju. Posljednji tim koji osigura plasman će na megdan Oklahoma Siti Tanderima (1. ekipi Zapadne konferencije). 

S druge strane, na Istoku, utakmice će se igrati u noći između srijede i četvrtka, 18. aprila. Od 01:00 će se sastati Filadelfija Seventisiksersi i Majami Hit za 7. mjesto, dok će od 03:30 igrati Čikago Bulsi i Atlanta Hoksi. 

Pobjednik između Filadelfije i Majamija igrat će protiv Njujork Niksa u prvoj rundi plej-ofa Istočne konfrencije, dok će poraženi igrati sa pobjedniko meča Bulsa i Hoksa, za posljednje mjesto u doigravanju i plej-of seriju protiv najbolje ekipe iz regularne sezone NBA lige, Boston Seltiksa.

Podsjećamo, u plej-inu se igra na jednu dobijenu utakmicu, tako da sezone ovdje zaista staju u jedan susret.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.