TRAVEL BLOGGER

Robert Dacešin se susreo s Jusufom Nurkićem: "Sretno u play offu, brate

Dacešin je podijelio svoje iskustvo na svom Facebook profilu

Nurkić s Dacešinom. Facebook

D. H.

13.4.2024

Robert Dacešin, poznati bosanskohercegovački travel blogger, nedavno je doživio jedno od najnezaboravnijih iskustava svog života, susrećući se s poznatim NBA košarkašem Jusufom Nurkićem.

Podijelio iskustvo

Dacešin je podijelio svoje iskustvo na svom Facebook profilu, opisujući kako je Nurkić osobno organizirao posjetu njegovom treningu i utakmici te ih čak izveo na večeru.

"Prošlo je mjesec dana otkako sam ostvario jednu od svojih životnih želja posjetom NBA-u, ali ovo iskustvo s Jusufom Nurkićem bilo je još nezaboravnije", napisao je Dacešin. "Jusuf nas je pozvao da mu budemo gosti na još jednoj utakmici, gdje me čak počastio svojim dresom i dao mi je priliku da sjednem u prvi red i posmatram trening iz te perspektive. Nerealan osjećaj, ljudi!"

Pokazao svoju ljubav prema BiH

Osim što je uživao u košarkaškom iskustvu, Dacešin je također imao priliku pokazati Nurkiću svoju ljubav prema Bosni i Hercegovini. "Ranije smo se dogovorili da mu donesem nekoliko knjiga o ljepotama Bosne koje sam napisao na engleskom jeziku, te ih podijelio po ekipi, na čemu sam mu mnogo zahvalan", dodao je Dacešin. "Nekako, kada stvari radiš iz ljubavi, sve na kraju dođe na svoje."

"Sretno u play offu, brate", poručio je Dacešin Nurkiću, izražavajući nadu za buduće susrete ovog ljeta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.