PRETKVALIFIKACIJE ZA OI

FIBA: Bosna i Hercegovina je favorit na turniru u Poljskoj

"Zmajevi" su u grupi s Poljskom, Mađarskom i Portugalom

Nurkić i Musa: Predvodit će BiH. KS BiH

E. Ć.

10.8.2023

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine uskoro počinje svoju borbu za Olimpijske igre.

"Zmajevi" će igrati pretkvalifikacijski turnir, a Međunarodna košarkaška agencija (FIBA) objavila je očekivani Power Ranking.

Prema FIBA-i, Bosna i Hercegovina je favorit za osvajanje pretkvalifikacijskog turnira. Podsjetimo, "Zmajevi" su u grupi s Poljskom, Mađarskom i Portugalom. 

Najbolje dvije ekipe iz ove grupe ukrstit će se s dva prva tima iz grupe u kojoj su Izrael, Estonija, Sjeverna Makedonija i Češka.

Pobjednik ovog pretkvalifikacijskog turnira ide u glavnu grundu kvalifikacija.

FIBA: BiH favorit. Screenshot

- Nikada nisu bili na Svjetskom prvenstvu ili Olimpijskim igrama. Međutim, ako pogledamo na koliko se talenta “Zmajevi” mogu osloniti, lako je reći da budućnost izgleda više nego obećavajuće.

Uostalom, svaka druga grupa na Eurobasketu 2022., osim njihove, osigurala bi Bosni i Hercegovini prolaz u završnu fazu EP u njemačkom Berlinu.

Dodajte Luku Garzu snažnoj i dobro izgrađenoj jezgri koju predvode Džanan Musa i Jusuf Nurkić, imate favorita koji bi mogao osvojiti ulaznicu za olimpijske kvalifikacije sljedeće godine - piše FIBA o "Zmajevima".

Podsjetimo, BiH igra protiv Portugala 13. avgusta, dan poslije će odmjeriti snage s Poljskom, a potom će odigrati meč protiv Mađarske 16. avgusta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.