Husref Musemić skautirao narednog protivnika u kvalifikacijama
Grci nas jako respektuju
Mitroglu slavi drugi gol protiv Litvanije
FOTO: arhiva
Grci nas jako respektuju

Aktuelni selektor Olimpijske reprezentacije Bosne i Hercegovine Husref Musemić imao je poseban zadatak u drugom kolu kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2014.

Kao specijalni izaslanik selektora A reprezentacije Safeta Sušića, Musemić je pratio utakmicu između Grčke i Litvanije te skautirao igru našeg narednog protivnika, prvog favorita grupe i našeg najvećeg rivala u borbi za prvo mjesto.

Dodatna analiza

- Budući da sam utakmicu gledao kao skaut, red je da informacije prvo ponudim selektoru Sušiću prije nego ih podijelim s javnošću. Svakako da svaka ekipa ima svoje vrline i mane što ću i predočiti selektoru. Dobili smo i DVD-ove sa njihove dvije utakmice pa će se igra još dodatno analizirati - kazao je Musemić, ipak nam prenijevši neka od svojih zapažanja.

- Grčka je jako nervozno ušla u tu utakmicu protiv Litvanije, ipak u drugom dijelu pojačali su ritam, zaigrali mnogo živahnije, a u mnogome je tome doprinijela izmjena na poluvremenu.

Umjesto Đanisa Manijatisa (Gianis Maniatis) ušao je Kostas Mitroglu, koji je kasnije i postigao gol za 2:0. U odnosu na ono kako su igrali na Evropskom prvenstvu, promijenili su stil, ali iz razumljivog razloga. Oni su morali napasti, pobjeda im je bila pod moranje budući da je Litvanija smogo slabiji protivnik - riječi su Musemića.

Prema onome šta je tamo doživio, smatra da nas Grci mnogo više respektiraju nego Slovake.

Nema mnogo tajni

- Nema tu mnogo tajni, u nama i Slovacima vide glavne konkurente za prvo mjesto. Mnogo su se raspitivali tokom utakmice o rezultatu iz Zenice. Baš kao i mi, znaju da naredni duel može biti ključni. Ne mora, ali može biti.

Respektuju nas, svjesni su naše snage i činjenice da su Latvija i Litvanija ipak ekipe iz nižeg razreda. Sigurno je da imamo adute za njihovu igru, možemo se ravnopravno nositi, a šta će na kraju biti odlučit će sitnice - smatra Musemić koji isto tako očekuje da će Grčka imati gromoglasnu podršku na izuzetno akustičnom stadionu.

vijesti globus sport showbiz tehnologija i nauka  
Vlasnik autorskih prava Avaz-roto press d.o.o. Sarajevo. ISSN 1840 - 3522. Kopiranje i prenos sadržaja samo uz pismenu dozvolu.
Dizajn i rješenje portala