Navijači priredili doček novom treneru Slobode
Ćiro: Došao sam u Tuzlu jer sam Bosančeros, a ne zbog para


Legendarni nogometni trener Miroslav Ćiro Blažević, koji će voditi federalnog prvoligaša Slobodu, stigao je danas u Tuzlu.

Trener svih trenera, kako ga mnogi zovu, stigao je sa šalom Slobode oko vrata, a ispred ulaza u kompleks Panonica s oduševljenjem ga je dočekao veliki broj "Fukara".

- Oduševljen sam prijemom! Ovaj doček me podsjetio na 1998. kad sam sa Hrvatskom osvojio treće mjesto na Svjetskom prvenstuv - kazao je Ćiro u svom stilu, te tako i nastavio.

- Od danas sam postao Tuzlak kad sam vidio sve ove dobre i plemenite ljude koji su mi priredili veličanstven doček. Nisam došao zbog para, iako sam imao ponudu iz Kine od 800.000 dolara, to mogu i potvrditi svim skepticima. Prevladalo je to što sam Bosančeros i što Slobodu nosim u srcu još od ranijeg perioda  - rekao je Ćiro na današnjoj pres-konferenciji na kojoj je bio prisutan ogroman broj medija.

Blažević će večeras održati sastanak sa igračima Slobode kako bi ih upoznao, a već sutra u 11 sati će obaviti prozivku.

Novi trener Slobode je svjestan šta tuzlanski navijači očekuju od njega, te je i sam rekao da slijedi velika borba za povratak u Premijer ligu BiH.

vijesti globus sport showbiz tehnologija i nauka  
Vlasnik autorskih prava Avaz-roto press d.o.o. Sarajevo. ISSN 1840 - 3522. Kopiranje i prenos sadržaja samo uz pismenu dozvolu.
Dizajn i rješenje portala