TIM ŠULC

MMA zvijezda u usponu objavila šokantnu vijest: Moraju mu amputirati nogu da zaustave infekciju

Prebačen je u drugu bolnicu gdje leži već sedam dana i još čeka konačnu odluku

Tim Šulc. Instagram

H. J. I.

31.5.2023

Australski borac i MMA zvijezda u usponu Tim Šulc (Schultz) dobio je užasnu stafilokoknu infekciju, zbog koje bi mogao izgubiti nogu. Kada je Tim Šulc (3-1 MMA ) pobijedio Majkla Stanofa (Michael Stanoff, 3-2) prije nešto više od dva mjeseca na Beatdown Promotions 3, niko nije mogao pomisliti da bi to mogla biti njegova posljednja borba u karijeri.

Šta je najgore od svega, možda više nikada neće moći stati na svoje noge. Prije nekoliko sedmica Šulc je odletio na Tajland kako bi trenirao u jednom od najboljih klubova u Puketu. Na jednom treningu borac se nažalost zarazio stafilokokom. 

Prva doza antibiotika nije djelovala

- Modrice se događaju na treningu, ali kad je došao kući, potkoljenica ga je jako boljela. Otišao je doktoru i dobio injekciju kortizona. Međutim, dobio je krivu dijagnozu. Sljedeći dan, pokušavajući ustati iz kreveta, Tim je pao na pod i hitno je prebačen u bolnicu. Njegovo stopalo i mišić potkoljenice bili su jako natečeni - rekao je Šulcov prijatelj Metju Jang Li-Manvar (Matthew Yung Lee-Manwar, 3-0) za Daily Mail.

Prva doza antibiotika nije djelovala, pa mu je rečeno da mu moraju amputirati nogu kako bi se spriječilo širenje infekcije. Prebačen je u drugu bolnicu gdje leži već sedam dana i još čeka konačnu odluku. Najvjerovatnije će ostati bez noge i tako neće postati velika MMA zvijezda i ostvariti snove. Osvrnuo se i Šulc na cijelu situaciju pa rekao:

Organizirano prikupljanje sredstava

- Infekcija je dovela do opasnog pada krvnog pritiska, što je neposredna životna prijetnja. Finansijski sam iscrpljen i ne mogu si priuštiti potrebnu medicinsku skrb - objasnio je.

Na društvenim mrežama organizirano je prikupljanje sredstava za borca koji se pokušava vratiti u Australiju. Do sada je prikupljeno 40.000 australskih dolara (oko 24.000 eura), dok je za postizanje cilja potrebno još najmanje još 60.000 eura.

- Pokušavamo pronaći mjesto u avionu u sljedeća dva dana. Rečeno mi je da treba rezati potkoljenicu kako bi se uklonile bakterije. Već imam duboke posjekotine na stopalu. Moram kući. Što god možete učinite, dijelite, donirajte. Ovo bi mi sada moglo spasiti život, još jednom hvala na vašoj pomoći - objavio je Šulc na Instagramu u nedjelju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.