NASTAVILI TRADICIJU

"Lamburghini Urus Performante" je nova "jurilica" italijanske državne policije: Od 0 do 100 km na sat za samo 3,3 sekunde

Posebna oprema ovog automobila uključuje video-kameru za čitanje registarskih tablica, tablet s pristupom internim bazama podataka

Labhurgini Urus Performante. Screenshot/Instagram

R. K.

17.4.2024

Italijanska državna policija nedavno je dodala novi model "Lamborghini Urus Performante" u svoj vozni park.

Ovim potezom Italijani su nastavili tradiciju korištenja visokoperformansnih automobila. Ovaj model je specijalno opremljen za ekstremno hitne situacije.

"Lamborghini Urus Performante" impresionira svojim performansama.

Ova "mašina" dostiže brzinu od 100 kilometara na sat za svega 3,3 sekunde, uz maksimalnu brzinu od 306 km/h. Vozilo je opremljeno s V8 motorom koji razvija 666 konjskih snaga i 850 Nm obrtnog momenta.

Posebna oprema ovog automobila uključuje video-kameru za čitanje registarskih tablica, tablet s pristupom internim bazama podataka i defibrilator za pružanje prve pomoći u kritičnim situacijama.

"Lamborghini" takođe sadrži udubljenje ispod haube namenjeno za siguran transport ljudskih organa i tkiva, kao i svetlosnu traku sa 360-stepenim plavim LED svetlima i električnom sirenom.

Pored "Lamborghinija", italijanska policija nedavno je obogatila svoj vozni park i "Tesla Modelom X", koji je može da dostigne brzinu od 262 km/h i ubrza do 100 km/h za 3,9 sekundi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.