NIKAD NIJE KASNO

"Je l' Sarajevo gdje je nekad bilo": Haro iz Bugojna doveo Harisa Džinovića do suza, jedva se suzdržao

Hit Dine Merlina u maestralnom Harovom izvođenju izazvao je erupciju oduševljenja u studiju

Haro i Džinović. Grand.nova.rs

Grand online

12.5.2024

Za Muharema Hamzakadića Haru (53) iz Bugojna muzika je život što je i ovoga puta istakao. 

Niko ipak nije očekivao da će uprkos maestralnom nastupu podijeliti članove žirija takmičenja "Nikad nije kasno“ koji su imali drugačija mišljenja o njegovom pjevanju.

Hit Dine Merlina "Je l' Sarajevo gdje je nekad bilo" u maestralnom Harovom izvođenju izazvao je erupciju oduševljenja u studiju, piše "Grand". 

- Pjevali ste kolko sam video u videu Bebeka i Dugme, i Parni valjak. I otpjevao si to sa neviđenom energijom, na svoj način, fantastično. Nisu to manje popularne pjesme nego što je ova. Ovo je ekstra popularna pjesma od ekstra kompozitora i tekstopisca. 

U njoj ti nisi mogao da pokažeš sve ono što znaš, što si pokazao u prethodne dvije pjesme – rekao je Haris, a takmičar se složio sa njegovom konstatacijom.

Džinović je potom nastavio sa obrazlaganjem svog mišljenja o takmičarevom nastupu.

- Opet mislim da ako je ovo takmičenje ti treba da izvodiš pjesmu na kojoj se vidi ko kako pjeva, a ne kol’ko ko zna popularnih pjesama. Moj ti je savjet da pjevaš pjesme gdje ti dolaziš do izražaja, u kojima tvoj vokal dolazi do izražaja. Tako ćeš produžiti takmičenje i napraviti nešto. Postat ćeš svoj – naglasio je Haris.

Nastup Muharema Hamzakadića Hare pogledajte OVDJE.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.