INTERNACIONALNA LJUBAV

Muzičari, sportisti, producenti ljube naše ljepotice: Bosanke koje su osvojile poznate svjetske face

Sarajka Andrea Rajačić u braku je s čuvenim fudbalerom Tijerijem Anrijem. Laila Hasanović porijeklom iz Srebrenice ljubi sina Mihaela Šumahera

Andrea Rajačić i Laila Hasanović sa izabranicima. Instagram

A.H.

24.4.2024

Bosna i Hercegovina je oduvijek bila rasadnik lijepih žena, a nekoliko njih uspjelo je osvojiti i poznate svjetske muškarce. 

Naše ljepotice su tako osvojile srca poznatih muzičara, sportista, producenata koji su popularni širom svijeta. Samo za "Avaz“ otkrivamo ko se nalazi na spisku najpoznatijih bh. zetova.

Slavni fudbaler

Sarajka Andrea Rajačić u braku je s čuvenim fudbalerom Tijerijem Anrijem (Thierry Henry) s kojim danas živi u Londonu. Andrea se bavila manekenstvom, iako to nikad nije voljela isticati, a Anrija je upoznala u Španiji tokom posjete sestri. 

Rajačić: U braku s bivšim francuskim reprezentativcem. Instagram

Tada se i rodila ljubav između njih dvoje. U vezi su od 2008. godine, kasnije su se vjenčali te imaju troje djece, Tristana, Tatijanu i Gabrijela, dok slavni fudbaler ima i jedno dijete iz ranijeg braka.

Bosanskohercegovačka ljepotica Laila Hasanović s adresom u Kopenhagenu ljubila je danskog reprezentativca Jonasa Oldera Vinda (Wind), a odnedavno ljubi Mika Šumahera (Mick Schumacher), sina Mihaela Šumahera (Michael Schumaher). Njih dvoje su se upoznali na Grand prixu u Belgiji. 

Hasanović: Ljubi Šumahera juniora. Instagram

Ona je rođena u Danskoj, a često posjećuje Srebrenicu odakle vodi porijeklo.

Manekenka Aida Muratović, porijeklom iz Sanskog Mosta, ljubi slovenskog fudbalera Andreja Kotnika. 

Ljubavi između fudbalera i manekenki oduvijek su intrigirale javnost, tako je i u slučaju ovog para koji je skupa već nekoliko godina, a svoju vezu su ovjekovječili na Instagramu.

Modno putovanje

Manekenka i pjevačica Nermina Mekić-Piters (Pieters), porijeklom iz Sarajeva, supruga je nizozemskog nogometaša Erika Pitersa (Pieters) s kojim ima kćerku.

Seksepilna manekenka rođena u Bosni i Hercegovini Enisa Bukvić bila je dugih sedam godina u ljubavnoj vezi s njemačkim glumcem i komičarem Sajmonom Desuom (Simon). Sarajka je sasvim slučajno, radeći kao manekenka u Majamiju, upoznala popularnog komičara koji je u taj grad došao na odmor. Par je, nažalost, prošle godine prekinuo zaruke.

Bukvić: Bila u zagrljaju njemačkog glumca. Instagram

Nijedna modna sezona u Parizu i Njujorku nije mogla proći bez Zeničanke Meri Gulin, koja se skrasila u Los Anđelesu, gdje je nastavila svoje modno putovanje i gdje je upoznala ljubav svog života - američkog muzičkog producenta Ričija Skilza (Rich Skillz) s kojim očekuje drugo dijete.

Azra ljubila pobjednika Eurosonga

Azra Osmančević porijeklom iz naše zemlje bila je u dvogodišnjoj vezi s pobjednikom Eurosonga 2015. godine Monsom Selmerlovom (Mans Zelmerlöw). Mons je Azru, inače advokaticu, upoznao na jednom vjenčanju. Zajedno su živjeli u jednom stanu u Štokholmu, a švedski tabloidi su ih pratili u stopu. Tako je svojevremeno iznenadno i prekinuta njihova veza.

Bosanke su miljenice jačeg spola na svjetskom nivou.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.