SUPRUGA DENISA BEĆIROVIĆA

Mirela Bećirović ekskluzivno za "Avaz": Kako izgleda život prve dame BiH

Trudim se, koliko je to moguće, da živim uobičajenim životom kojim sam i do sada živjela, istakla je

Mirela Bećirović. Haris Karamehmedović

24.9.2023

Dugo u našoj zemlji nije jedna prva dama zaintrigirala javnost svojim izgledom i savršenim odjevnim kombinacijama kao Mirela Bećirović, supruga Denisa Bećirovića, člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Iako se ranije nije često pojavljivala u javnosti, Bosance i Hercegovce oduševila je, kada je prošle godine prvi put prošetala crvenim tepihom Sarajevo Film Festivala i svojom pojavom pokazala da želi da oda važnost funkciji koju njen suprug obavlja.

Osim što je ponosna supruga, Mirela je i majka dvoje djece. Za sebe kaže da je skromna i odgovorna, a da li je teško biti supruga člana Predsjedništva, kako se navikla na život u Sarajevu, ko joj pomaže u odabiru odjevnih kombinacija, kako procjenjuje osviještenost bh. žena, kako se najbolje odmara i još mnogo toga otkrila je u ekskluzivnom i veoma otvorenom razgovoru za „Dnevni avaz“.

Kako je ovo za sve roditelje malo stresan period, početak je školske godine i kraj ljetnih odmora, recite nam kako Vi i Vaš suprug ispraćate svoju djecu u školu.

- S obzirom da naša djeca nisu više mala, to više i nije tako stresno kao kada su bili manji i u potpunost ovisni o nama. Mnogo je lakše kada su djeca starija i svjesna svojih obaveza koje imaju početkom školske godine. Kao i svaki roditelj trudimo se da budemo njihova podrška u svim životnim izazovima.

Moj izbor

Zovu Vas prva dama Bosne i Hercegovine. Da li je to nešto što Vam imponira ili je to nešto što biste voljeli da se ne nalazi pored Vašeg imena?

- Najviše volim kada me oslovljavaju imenom i prezimenom, to mi je sasvim dovoljno.

Kompletan intervju čitajte OVDJE na portalu magazina "Azra"

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.