PREKRŠIO ZAKLETVU

Zbog rata u Ukrajini sin Džona Lenona uradio nešto što je rekao da će napraviti samo kad bude "smak svijeta"

Džulijan je pjesmu "Imagine" izveo u sklopu kampanje ''Stand Up for Ukraine'', čiji je cilj bio podizanje svijesti oko rata u Ukrajini i prikupljanje novčanih sredstava

Džulijan Lenon. Agencije

L. K. P.

11.4.2022

Muzičar Džulijan Lenon (Julian Lennon, 59), sin Džona Lenona (John) kojeg je dobio u prvom braku s Sintijom Lenon (Cynthia), zbog rata u Ukrajini učinio je nešto za što se zakleo da nikada neće učiniti. Naime, otpjevao je jednu od najpopularnijih pjesama iz samostalne karijere svoga oca, ''Imagine'', iako je kazao kako će to napraviti samo ''kada bude smak svijeta''. 

-Danas ću prvi put javno izvesti tatinu pjesmu "Imagine". Pjesma simbolizira svjetlo na kraju tunela kojemu se svi nadamo. Uvijek sam govorio da ću pjesmu otpjevati jedino u slučaju smaka svijeta. Rat u Ukrajini je tragedija. Kao čovjek i umjetnik osjećam se obaveznim odgovoriti na najznačajniji način na koji mogu, napisao je u opisu videa koji je objavio na YouTubeu.



Džulijan je pjesmu izveo u sklopu kampanje ''Stand Up for Ukraine'', čiji je cilj bio podizanje svijesti oko rata u Ukrajini i prikupljanje novčanih sredstava.

Pjesma je izvedena na kraju televizijskog događaja kojim je prikupljeno više od 10 milijardi dolara pomoći za izbjeglice. Džulijan nije prvi muzičar koji je punio stupce medija svojom podrškom Ukrajini. Bend "Pink Floyd" upravo je zbog ovog rata izbacio prvu novu pjesmu u 28 godina, ''Hey Hey Rise Up'', za UN-ov humanitarni fond za Ukrajinu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.