POMOĆ PLAVE KRVI

Princ Čarls planira smjestiti ukrajinske izbjeglice u svoje dvorce

Osim smještaja, članovi kraljevske porodice razmišljaju nesretnim Ukrajincima ponuditi posao, a djeci osigurati nastavak školovanja

Princ Čarl i Kamila. Agencije

L. K. P.

21.3.2022


Osim donacijama Ukrajini, britanska kraljevska porodica smišlja plan praktičnih mjera za pomoć ratnim izbjeglicama od užasa koji posljednjih 26 dana vladaju u toj zemlji. Princ Čarls (Charles) trenutno razmatra otvaranje svojih imanja u Škotskoj, kako bi pružio dom unesrećenim porodicama koji bježe od ruske agresije.

-Svi članovi kraljevstva složni su u tome da se osim novčane pomoći, treba razviti i paket praktičnih mjera pomoći za ukrajinske izbjeglice. To ujedno znači osiguravanje smještaja u Velikoj Britaniji, a u planu je vrlo vjerovatno otvaranje posjeda Dumfries House u Škotskoj, kao i još nekoliko imanja koje mogu poslužiti kao novi dom izbjeglicama. Princ Vilijam (William), princ Čarls, kraljica Elizabeta aktivno rade na tome, a učestvuje i vojvotkinja Kamila (Camilla) koja također želi ponuditi neke od svojih nekretnina, rekao je za Daily Mail neimenovani izvor blizak kraljevskoj porodici.


Vrata izbjeglicama otvorena. Agencije

Humani potez koji bi određenim izbjeglicama značio mnogo u ovom izuzetno teškom trenutku, kada su prisiljeni napustiti svoje razorene domove u Ukrajini nailazi na mnogo pohvala javnosti.

Inače, posjed Dumfries House svega je nekoliko kilometara udaljen od grada Cumnock u Škotskoj te je u posjedu fondacija princa Čarlsa, a koji između ostalog služi kao muzejski primjerak nekadašnje arhitekture, prostor u kojem se održavaju vjenčanja te razna humanitarna događanja.

Vrata izbjeglicama možda će se otvoriti i na posjedu Balmoral, gdje kraljica posjeduje nekoliko nekretnina, a koje obitelji služe kao kuće za odmor. Osim smještaja, članovi kraljevske porodice razmišljaju nesretnim Ukrajincima ponuditi posao, a djeci osigurati nastavak školovanja.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.