PLAVA KRV

Tradicionalne čestitke kraljevskih porodica: Od poziva na vakcinaciju do fotografija sa ljetovanja

Kraljica Elizabeta, navodno, pošalje 750 svečanih poruka svake godine

Piše: L. Karahmet - Pujagić

24.12.2021

Princ Čarls i Kamila: Čestitka s porukom - Avaz
Švedski nasljednici pored jelke - Avaz
Španska kraljevska porodica - Avaz
Jordanska kraljevska porodica čestitala Novu godinu - Avaz
Hari i Megan sa djecom: Prvi put svijetu pokazali Lilibet - Avaz
+1

Svaka kraljevska porodica tradicionalno za božićne blagdane i novogodišnje praznike uputi zajedničku čestitku u obliku portreta.

Kraljevski portreti odavno su prestali biti bajkoviti prikazi koji bi kod pučana trebali izazvati zavist i divljenje, pa se danas ipak nastoje prikazati kao dio naroda.

 


Neobična godina

Britanski članovi kraljevske porodice svakog decembra pošalju čestitke za praznike prijateljima, porodici, svjetskim liderima i članovima kraljevskog doma. Samo kraljica Elizabeta (Elizabeth), navodno, pošalje 750 svečanih poruka svake godine.

Princ Čarls (Charles) i Kamila (Camilla) ove godine poslali su iskrenu fotografiju koju je snimio Samir Husein (Hussein) ovog ljeta u Royal Ascotu. Fotografija odaje počast ovoj neobičnoj godini, jer su i Čarls i Kamila s maskama.

Kraljevski par je bio dosljedan u svojim naporima da podstakne bezbjednu praksu tokom pandemije, a nedavno su objavili poruku u kojoj pozivaju ljude da se vakcinišu.

Vojvoda i vojvotkinja od Kembridža podijelili su slatki snimak sa porodičnog odmora u Petri u Jordanu, snimljen ranije ovog ljeta.

Iako to nije zvanična fotografija švedske kraljevske porodice sa božićne čestitke za 2021. godinu, princeza Viktorija (Victoria) je podijelila fotografiju svoje djece, princeze Estel (Estelle, 9) i princa Oskara (Oscar, 5). Na njemu su prikazani mladi članovi kraljevske porodice ispred velike božićne jelke.



Dobro zdravlje

Španski kralj Felipe i kraljica Leticija (Letizia) pozirali su za porodični portret sa svojim kćerkama, princezom Leonor, 16 i Sofijom, 14 (Sophia). Dok je kraljevski par bio elegantno obučen u sive blejzere, kraljevske sestre odlučile su se za udobne džempere.

Kraljica Ranija od Jordana (Rania) podijelila je porodični portret sa svojim suprugom, kraljem Abdulahom II i njihovo četvero djece, prestolonasljednikom Al Huseinom (Hussein), princom Hašemom (Hashem), princezom Iman i princezom Salmom. Kraljica  je napisalo na svom Instagram profilu:

"Neka niti sreće, nade i dobrog zdravlja isprepliću vašu Novu godinu."




Kćerka Harija i Megan zvijezda čestitke

Od princa Harija (Harry) i Megan Markl (Meghan Markle) stigao je najlepši poklon za predstojeće praznike, konačno su svijetu pokazali kćerku Lilibet.

Ovo je prvi Božić koji Saseksovi dočekuju u proširenom sastavu, kao kvartet.

-Sretni praznici! Ove godine svijet je ugledala naša kćerka, Lilibet. Zbog Arčija (Archy) smo postali mama i tata, a zahvaljujući njoj postali smo porodica, poručili su Hari i Megan, i uz čestitku podsjetili na humanitarne akcije koje su sprovodili tokom godine na izmaku.

Fotografija je snimljena krajem ljeta u vrtu njihovog doma u Santa Barbari.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.