ISPOVIJEST

Štajnfeld: I Lečićeva porodica je žrtva njegovog ponašanja

A šta se desilo kad sam u martu izgovorila njegovo ime. Nastao je muk, kazala je Danijela

Danijela Štajnfeld i Branislav Lečić. Agencije

Fu. M.

24.6.2021

Glumica Danijela Štajnfeld, koja je u martu ove godine objelodanila da ju je silovao Branislav Lečić, ispričala je da je nastao totalni muk među njenim kolegama onog trenutka kad je saopćila ime seksualnog napasnika.

- Kad je izašao film u septembru, mnoge kolege iz Srbije su me našle na Instagramu i pisali mi: "Dušo moja, srce, mi smo se brinuli za tebe… Kaži ko god te je silovao, samo kaži, uz tebe smo, vjerujemo ti", kazala je za "Nedeljnik".

- A šta se desilo kad sam u martu izgovorila njegovo ime. Nastao je muk. Niko se više ne javlja od kad su saznali da je to Lečić - ispričala je Danijela.

Danijela ističe da time što nije javno otkrila sve detalje praktično zaštitila i Lečićeve najbliže, napominjući da su i članovi njegove familije žrtve njegovog ponašanja.

- Mnoge informacije nisam podijelila i nadam se da nikad neću biti prinuđena da sve pustim u javnost - naglašava ona.

Danijela je objasnila u razgovoru za "Nedeljnik" da nikome nije potrebna ovakva vrsta eksponiranja, da žive u medijskom linču i da im bude neprijatno da dolaze u svoju domovinu.

- Anita se šokirala. Žao mi je što je nisam bolje pripremila na tu strašnu vijest. Anita je poslije filma odmah znala ko je, iako joj nisam rekla ime - rekla je Danijela u velikom intervjuu za "Nedeljnik".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.