SAD

Tramp se ponosi svojom kćerkom, a pogledajte kakva je ljepotica Bajdenova nasljednica

Kćerka Džil i Džoa Bajdena Ešli Bajden ima 39 godina

Ivanka Tramp. ARHIV

A.F. / Avaz.ba

5.11.2020

Ivanka Tramp (Trump) definitivno je najbliža osoba ocu Donaldu Trampu  u porodici. 39-godišnja Ivanka rođena je u braku Donalda Trampa i Ivane Zelničkove. Nekada  je maštala o manekenskoj karijeri, a onda je krenula očevim stopama i posvetila se svom biznisu.


Prije nego što je njen otac postao predsjednik SAD-a, pokrenula je svoju modnu liniju. Kad je tata ušao u Bijelu kuću, Ivanka je pauzirala dotadašnju karijeru i sa suprugom Jaredom Kushnerom postala očeva savjetnica.

Kćerka Džil i Džoa Bajdena Ešli Bajden ima 39 godina. Javnost u Americi, ali i širom svijeta upoznala ju je i dok je njen otac obavljao dužnost potpredsednika SAD, u administraciji Baraka Obame.

Ešli koja je socijalni radnik, filantrop, aktivistkinja i modni dizajner, rekla je 2017. da je u ranoj mladosti postala strastvena prema državnim aktivnostima:

- Moj otac je javni službenik do kraja života, moja mama je profesor u državnoj školi, to je u mojoj DNA- izjavila je Ešli.

Ešli je 2017. pokrenula modni brend "Livelihood" kojim se bori protiv rasne nejednakosti i nejednakosti primanja, što je po njenom mišljenju, usko povezano. Preko ovog brenda podržala je pokret "Crnački životi su važni".

-Ponosan sam na nju, od treće godine želi da promijeni svijet- rekao je Bajden o kćerki.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.