ŽIVOT I SITUACIJA

Elvis J. Kurtović: Mene ni virus neće

Nemam kontakta s ljudima i ne ljubim se ni sa kim. Nikada prije nisam imao vremena, sada imam. Sugrađanima poručuje da se paze

Kurtović: Kada ne radi, dane provodi šetajući. Arhiva

Razgovarala: M. Smajlović- Selimović / Avaz.ba

5.5.2020

Sarajevski tekstopisac, kolumnista, kompozitori jedan od osnivača pokreta New Primitives Mirko Srdić, poznatiji kao Elvis J. Kurtović, otkrio nam je kako provodi dane za vrijeme pandemije koronavirusa. Kako se osjeća, jer  je po godinama bliži rizičnoj grupi nego nerizičnoj, ispričao je u opuštenom razgovoru za „Avaz“.



Dobra muzika

Kurtović: Kada ne radi, dane provodi šetajući. Arhiva

- Nemam kontakta s ljudim i ne ljubim se ni sa kim. Tako da je mala šansa da mene napadne korona. Bježim od ljudi, vidim jednog kolegu na poslu. Takav mi je posao. Pobjegao sam na internet od ljudi, takav sam čovjek, introvertan. Mene ni virus neće – govori kroz smijeh Kurtović.

Kaže da će sve ovo brzo proći, a sugrađanima poručuje da se paze i da slušaju šta kažu vlasti i da izdrže nekako. Kada ne radi, dane provodi šetajući.

- Imam svoju emisiju na radiju svaki dan, a sada imam vremena i da je čujem. Nikada prije nisam imao vremena, sada imam i uživam dobroj muzici - kaže Kurtović.


Mjere zabrane

Otkrio je da će, kada prođu mjere zabrane, prošetati bez maske i ponovo se početi grliti i ljubiti.

- Kao i svim ljudima koji se vole družiti, nedostaju mi kafići i kafana, nisam znao da će mi tako nedostajati. Manje mi nedostaju frizeraj, bez frizera se može, a bez kafića teško. Od 1980. godine gledam svoja posla. Nisam član ničijih grupa. Sam sam svoj gazda - kaže Kurtović.


Nema rodbine, a ni lopova


- Sada se češće zove rodbina. Niko nikome ne dolazi. Prije se ljudi boje da će naići gosti, pa ne zovu nikoga, a sada, kako znaju da neće doći, slobodno mogu da ih zovu. Ne bojimo se ni da će doći lopovi, jer znaju da smo u kući – iskren je Kurtović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.