Atraktivna voditeljica OBN-a
Kurtišaj: Fudbal me opušta
Kurtišaj: Istraživačko novinarstvo me ispunjava
FOTO: Avaz
Kurtišaj: Fudbal me opušta

 

 

Pauzu u takmičenju Lige prvaka, voditeljica OBN televizije Adrijana Kurtišaj, koja je zajedno sa Sabahudinom Vugdalićem i Adisom Hadžićem iz sedmice u sedmicu pratila najveće fudbalske mečeve, iskoristila je za kratak predah. Ipak, odmor nije trajao dugo i Kurtišaj se vratila zadacima u redakciji Informativnog programa i "OBN Infu".

Napunila baterije

Voditeljica nije željela otkriti kako je provela slobodno vrijeme, a nijema je ostala i na pitanje o ljubavnom životu.   

- Tih nekoliko dana odmora uspjela sam napuniti baterije za ono što me očekuje u februaru, kada ponovo kreće prijenos duela najboljih fudbalskih klubova u Evropi. Međutim, moj prioritet je informativa gdje sam svakodnevno u velikim obavezama - govori Kurtišaj.

Kaže da joj format "OBN Infa" prija, kao i istraživački rad.

- Oba angažmana me ispunjavaju i zbog toga ozbiljno pristupam poslu. Uostalom, Liga prvaka je nešto u što sam povremeno uključena, tako da mi ta srijeda dođe kao odmor od Informativnog programa - dodaje Kurtišaj.  

Timski rad

Po uzoru na svjetske TV kuće uz sportskog komentatora i stručnjake najvažnije sporedne stvari na svijetu, Adrijana je ponajprije ljepša strana sportskog programa. Ipak, voditeljica ne smatra da svojim angažmanom emisiju čini gledanijom.
 
- Na ovom projektu radi cijeli tim ljudi i mislim da svi zajedno doprinosimo velikoj gledanosti, a ne samo ja kao pojedinac - uvjerava nas voditeljica.

vijesti globus sport showbiz tehnologija i nauka  
Vlasnik autorskih prava Avaz-roto press d.o.o. Sarajevo. ISSN 1840 - 3522. Kopiranje i prenos sadržaja samo uz pismenu dozvolu.
Dizajn i rješenje portala