Voditeljica i novinarka TV 1
Jašar: Tražim pozitivne i lijepe priče iz BiH
Jašar: Volim javljanja uživo
FOTO: F. Fočo
Jašar:  Tražim pozitivne i lijepe priče iz BiH


Minela Jašar, voditeljica i novinarka informativne redakcije TV 1, važi za jednu od najperspektivnijih voditeljica u ovoj televizijskoj kući. Prije ovog angažmana, nekoliko godina vodila je "Učilicu" na BHT 1. Ipak, kako kaže, prvi potpuno profesionalan i ozbiljan angažman imala je na TV 1.

Koristan savjet

- Pravo novinarsko iskustvo i rad na terenu osjetila sam sam na TV 1. Imala sam sreću što je to bilo upravo ovdje, jer je tu odlična ekipa profesionalaca od kojih se može dosta naučiti. Svi su spremni da izađu ususret i daju koristan savjet - kaže Minela Jašar.

Sretna je što je dio redakcije informativnog programa, a posebno voli da radi priloge koji su vezani za ekonomiju i biznis.

- S obzirom na to da sam studirala ekonomiju, tu sam se nekako najbolje snašla. Najviše volim raditi priloge za biznis-blok dnevnika i za magazin "Kapital". Uvijek pokušavam naći pozitivne i lijepe priče u našoj zemlji, da pokažemo da u BiH nije sve tako crno i da imam svijetlih primjera biznisa - nastavlja Minela.

Gluma i akademija

Jašar i u budućnosti sebe vidi na televiziji, a izazov bi joj bio, kako kaže, raditi ozbiljniji biznis-magazin.  

- Tamo sam najbolja, jer sam na svom terenu i dajem sve od sebe. Bilo bi lijepo u budućnosti napraviti neki ekonomski magazin po uzoru na CNN. Također, volim javljanja uživo i to me posebno privlači - nastavlja voditeljica.  

Osim televizije, Minelina velika ljubav je gluma, u prvom redu pozorište. Tako je deset godina bila članica pozorišta "Farsa". Debitirala je u filmu "Krivina" reditelja Igora Drljače.

- Stvarno volim glumu. Nikada nisam upisala Akademiju scenskih umjetnosti, ali se ne kajem. Za ulogu u "Krivini" dobila sam dosta pohvala reditelja i ostatka ekipe, a nadam se da će ovaj film uskoro moći vidjeti i gledaoci u BiH - kaže Jašar.

Kao da sam dobila sestru

Minelin brat Elvis oženio se kćerkom Hanke Paldum koja se, također, zove Minela.

- Stalno smo zajedno. Uvijek kažem imam bracu kojeg volim najviše na svijetu, a sada imam i sestru koja mi je velika podrška i prijateljica. Minela je stvarno divna osoba - kaže voditeljica TV 1.

vijesti globus sport showbiz tehnologija i nauka  
Vlasnik autorskih prava Avaz-roto press d.o.o. Sarajevo. ISSN 1840 - 3522. Kopiranje i prenos sadržaja samo uz pismenu dozvolu.
Dizajn i rješenje portala