Bh. muzička zvijezda specijalni gost u novom hrvatskom TV projektu
Halid Bešlić glumit će u seriji "Stella"
Bešlić i Huljić prije nekoliko dana u studiju:Prva saradnja
FOTO: Avaz
Halid Bešlić glumit će u seriji "Stella"

 

 

Halid Bešlić glumit će, kako "Dnevni avaz" ekskluzivno doznaje, u novoj hrvatskoj seriji "Stella", koja bi se najesen trebala početi emitirati na Novoj TV. Naša muzička zvijezda otpjevat će u ovoj seriji i pjesmu "Čarolija". I pored brojnih obaveza i priprema za veliki koncert 22. juna na sarajevskom stadionu Koševo, Halid se odazvao pozivu iz Hrvatske.

Ovo nam je potvrdio Tonči Huljić, muzički producent serije, otkrivši nam još zanimljivih detalja.

Tri verzije

- Halid glumi tačno onako kako i pjeva - prirodno. Najveće odlike Halida pjevača su njegova prirodnost i vjerodostojnost. Takav je i u glumi. Tekst je prilagodio sebi, kaže ga na sebi svojstven način i onda je to vrlo šarmantno i prirodno - rekao nam je Huljić.

U seriji se radi o talent šouima. Šest likova ušlo je u završni krug takmičenja i svaki od njih ima svoju pozadinu zašto je bitno da pobijedi - od bolesti majke do ambicioznih roditelja... Glavnu ulogu tumači Sementa Rajhard, nekadašnja učesnica RTL-ovog šoua "Hrvatska traži zvijezdu".

- Ovo je prvi put da se šou realnosti prikazuje kroz igranu seriju i vjerujem da će doći do velike identifikacije gledalaca s likovima - govori Huljić.

Halid se pojavljuje kao "special guest star" u posljednjoj epizodi.

- To nam je prva saradnja. Halid je došao jednostavno na povjerenje. Kada sam ga nazvao, vjerovao je da je to dobro i sada je, vjerujem, veoma zadovoljan - govori Huljić.

Kreativna producentica Jelena Veljača radi "Stellu" sa svojim timom za kuću "Media Pro". Seriju bi u startu trebalo vidjeti tržište od skoro 200 miliona gledalaca, jer je "Media Pro" dio sistema koji obuhvata najgledanije TV kuće devet zemalja Istočne Evrope. Huljić ističe da je ovaj predložak serije odmah prihvaćen da se adaptira u Rumuniji.

- Ovu seriju želimo izbrendirati s vrlo specifičnom i autentičnom pjesmom s ovih prostora. Da je svi tajno vole, a javno kude. Vrlo sam rijetko ulazio u taj prostor, recimo, tradicionalnijih narodnih pjesama. Pjesma "Čarolija" imat će tri oblika. Jadan će pjavati sama Sementa, koja glumi djevojku koja na pola serije otkriva da je Romkinja i to je jako pritišće. Druga verzija bit će zajednička Halidova i Sementina i bit će izvedena samo u seriji i, na koncu, samo Halidova verzija - otkriva nam Huljić te dodaje da bi "Čarolija" trebala ostati u Halidovoj karijeri.

Filmska tehnika

Ova visokobudžetna serija ima 14 epizoda, svaka je rađena filmskom tehnikom i trajat će 70 minuta.

- U njoj se izvode pjesme iz regiona koje su bile općeprihvaćene. Pjesme Loše, Bajage, "Magazina", Jelene Rozge, Severine, "Indexa", Čole... - govori Huljić.

Tekst "Čarolije"

Tonči Huljić kompozitor je "Čarolije", dok tekst potpisuje njegova supruga Vjekoslava. Huljić nam je rekao i dio teksta pjesme.

"Nije zlato, ali sija, život mi je čarolija.
Malo suza, smijeha, poljubaca, razgovora,
Malo treba ti i ja da se desi čarolija..."

vijesti globus sport showbiz tehnologija i nauka  
Vlasnik autorskih prava Avaz-roto press d.o.o. Sarajevo. ISSN 1840 - 3522. Kopiranje i prenos sadržaja samo uz pismenu dozvolu.
Dizajn i rješenje portala