Počelo je odbrojavanje do izlaska novog albuma
Ovo je tekst nove pjesme Halida Bešlića
Kaštelan i Bešlić u zagrebačkom studiju "Kod Trulog"
FOTO: Avaz
Ovo je tekst nove pjesme Halida Bešlića

 

Počelo je odbrojavanje do izlaska novog albuma Halida Bešlića. Pet godina nakon što je objavio posljednji CD, publika u cijelom regionu s velikim nestrpljenjem iščekuje nove pjesme velike muzičke zvijezde.

Pravi haos

Prve sedmice 2013. godine Halid je proveo u potpunoj izolaciji od vanjskog svijeta u zagrebačkom studiju "Kod Trulog", gdje je finalizirao nove pjesme i, kako doznajemo, posao je skoro gotov. Ostalo je da se snimi još jedna numera i novi Halidov CD, koji će se, prema svemu sudeći, zvati "Romanija", bit će objavljen do kraja februra. Tačan datum bit će objelodanjen za nekoliko dana.

Studio "Kod Trulog" bio je posljednjih dana jedna od najfrekventnijih muzičkih adresa u regionu, a među onima koji su uz Halida i njegovog muzičkog producenta Samira Kadirića radili na novom CD-u, bili su gitarist Muris Varajić, basist Krešo Kaštelan, koji, inače, svira u "Crvenoj jabuci", ton-majstor Franjo Valentić i brojni drugi.

Svi instrumenti snimali su se uživo, a sudeći prema riječima onih koji su imali priliku poslušati neke od novih Halidovih pjesama, album "Romanija" napravit će pravi haos na muzičkoj sceni regiona! "Dnevni avaz" ekskluzivno objavljuje dio teksta numere "Romanija", za koju tekst i muziku potpisuje Geronimo, a aranžman Kadirić.

"Čuvaš li mi dragu, vilo ti,
 kad se šeher zamagli,
 da l' joj suze suše vjetrovi dok me čeka na kapiji.

Hej, samo da mi je, hladne vode sa Romanije,
usne vrele moje dragane,
to ne mogu da mi zabrane,

Hej, samo da mi je,
da se kući vratim ranije,
usne vrele moje dragane,
zar su me i one lagale..."

Autor omota


Uporedo sa završavanjem muzičkog dijela posla, radi se i na kreiranju vizuelnog identiteta albuma. Halidu i njegovom timu veoma se dopala originalna ideja Almira Kurta Kugle tako da će on biti i autor omota CD-a.

Veliki interes za koncert u Beogradu


Halid Bešlić i svi članovi njegove ekipe veoma ozbiljno rade i na pripremama velikog koncerta u Beogradu, koji je za 2. mart zakazan u Kombank areni.

- Halid želi da koncert u Beogradu bude urađen na najvišem nivou i ništa ne želi prepustiti slučaju - kaže Nedim Srnja, Bešlićev izvršni producent.

Za Halidov koncert u glavnom gradu Srbije, prvom nakon više od 20 godina, vlada veliki interes pa se špekulira da bi moglo doći i do drugog koncerta u Areni.

- O tome sada ne razmišljamo. Želimo prvi koncert uraditi onako kako treba, a ni u zagrebačkoj Areni 2009. nismo planirali dva koncerta pa su se desila - govori Srnja.

vijesti globus sport showbiz tehnologija i nauka  
Vlasnik autorskih prava Avaz-roto press d.o.o. Sarajevo. ISSN 1840 - 3522. Kopiranje i prenos sadržaja samo uz pismenu dozvolu.
Dizajn i rješenje portala