TEHNOLOGIJA

Zvučnik idealan za zabave

Novi Sony ULT Tower 10 zvučnik ne pokušava da sakrije svoju veličinu

Zvučnik. Digitaltrends

Z. K.

23.4.2024

Većina novih kućnih zvučnika koji se pojavljuju sada imaju minimalistički i diskretan dizajn, što im omogućava da se skladno uklapaju u prostoriju.

I dok je kvalitet zvuka ključan, estetika također igra važnu ulogu u integrisanju ovih uređaja u vaš enterijer. Ipak, ima i onih zvučnika koji su napravljeni da privuku pažnju svojim umjetničkim izgledom. 

Impresivni zvuk

Ovaj visoki zvučnik nije takav, ali svoje prisustvo naglašava psihodeličnim osvjetljenjem i impresivnim zvukom, što ga čini idealnim za živahne zabave.

Nemoguće je ignorisati činjenicu da zvučnici obično moraju biti veći kako bi pružili snažan zvuk, iako se neki dizajni trude da ovo ograničenje zaobiđu. Međutim, novi Sony ULT Tower 10 zvučnik ne pokušava da sakrije svoju veličinu. Naprotiv, koristi je u svoju korist, obezbjeđujući da se energija i dinamika zabave ne samo čuju, već i vide.

Kao dio nove serije ULT Power Sound, Sony ULT Tower 10 ima dva posebna dugmeta za podešavanje basova. Jedno omogućava dublje, niske basove, dok drugo naglašava udarne basove, pretpostavljajući da možete razlikovati između ova dva moda. U svakom slučaju, zvuk koji dolazi iz ovog velikog zvučnika ispunjava prostoriju, osiguravajući da svi gosti uživaju u muzici i prepuste se ritmu.

Sony ULT Tower 10 je namjenjen zabavama na više načina osim samo zbog svog snažnog zvuka. Sa 34 LED svjetlosne zone, ovaj zvučnik također pruža svjetlosne efekte od 360 stepeni koji se sinhronizuju sa muzikom. Budući da ljudi često pjevaju tokom zabava, zvučnik dolazi sa bežičnim mikrofonom i dva ulaza za mikrofon.

Bežično povezivanje

Iako je dizajniran za muzičke događaje, može se bežično povezati i sa drugim audio sistemima i televizorima za impresivno iskustvo gledanja filmova.

S obzirom na svoju veličinu, snagu i težinu od 29 kg, jasno je da Sony ULT Tower 10 nije prenosiv kao neki drugi modeli. Također je važno napomenuti da nije otporan na vodu, osim vrha gdje se nalaze fizičke kontrole. Iako je usmjeren na specifično tržište, spremno da izdvoji 1.199,99 dolara za zvučnik, očigledno je da je namjenjen zabavi i uživanju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.