KONKURENCIJA

Zakerberg ukrao Maskovu veliku ideju: Hoće li platforma X biti svrgnuta s trona

Implementirao u Threads ideju koju je Mask oduvijek želio da doda u platformu X

Mark Zakerberg. Facebook

E. Ag.

22.3.2024

Mark Zakerberg (Zuckerberg) je počeo da testira funkciju horizontalnog prevlačenja (swiping) na svojoj Threads platformi. Zanimljivo je da je o ovoj funkciji Ilon Mask (Elon Musk) tvitovao prije oko dvije sedmice, ističući da već godinu želi da je doda u X.

Threads, servis čija je namjena u velikoj mjeri i da troluje Ilona Maska, sada testira mogućnost svajpovanja, piše B92.

- Nova stvar koju testiramo: prevucite da biste lajkovali ili nam recite da niste zainteresovani za objavu. Ovo je lak način da nam stavite do znanja šta želite da vidite u većoj mjeri na svom feedu - kaže Zakerberg u svojoj objavi.

Funkcija, koju Threads testira, bi korisnicima mogla da omogući veću kontrolu nad algoritmom. Instagram i Facebook nude veoma malo kontrole.

S druge strane, Ilon Mask ima ideju da opcijom prevlačenja omogući čistiji dizajn i želi da horizontalno prevlačenje zamijeni tastere za lajkovanje i odgovaranje u dnu objava.

Koliko će implementiranje opcije svajpovanja pomoći Threadsu da svrgne X s trona, ostaje da se vidi. Posljednje informacije kažu da Threads ima 130 miliona aktivnih korisnika. Platforma X ih ima više od pola milijarde.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.