DALJINSKO POVEZIVANJE

Windows stiže na Apple uređaje: Evo kako će funkcionirati

Microsoftova inovacija omogućava strimovanje Windowsa na razne uređaje, otvarajući nova vrata u svijetu tehnologije

Omogućava korisnicima da strimuju Windows operativni sistem s udaljenih računara i raznih Microsoftovih servisa. Eshop.macsales.com

E. Ag.

20.11.2023

Microsoft je najavio lansiranje Windows aplikacije za iOS, iPadOS, macOS, Windows i web-preglednike. Ova aplikacija omogućava korisnicima da strimuju Windows operativni sistem s udaljenih računara i raznih Microsoftovih servisa, kao što su Azure Virtual Desktop, Windows 365, Microsoft Dev Box i Microsoftove Remote Desktop Services.

Aplikacija podržava korištenje više monitora, prilagođavanje rezolucija i skaliranje ekrana. Također, omogućava povezivanje perifernih uređaja, uključujući web-kamere, uređaje za skladištenje podataka i štampače. Trenutno, preview verzija aplikacije nije dostupna za Android uređaje, piše Telegraf.rs.

Windows aplikacija je za sada dostupna samo korisnicima s Microsoftovim poslovnim nalozima, ali se očekuje da će biti proširena i na lične korisničke naloge. Na Windows uređajima, prijava na aplikaciju putem ličnog Microsoft naloga još nije moguća.

Ova aplikacija predstavlja nastavak Microsoftovih napora u razvoju rješenja za daljinsko povezivanje sa računarima. Naziv "Windows aplikacija" može ukazivati na namjeru kompanije da u budućnosti Windows operativni sistem u potpunosti prebaci u oblak, što je trend koji je bio nagoviješten tokom saslušanja koje je američka Savezna trgovinska komisija održala s gigantom.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.