TIČE SE KREIRANJA GRUPA

Još jedna novina stigla na WhatsApp

WhatsApp svakodnevno uvodi nove funkcije u svoju aplikaciju, a uskoro će stići još jedna, odnosno već je počela stizati nekim korisnicima

Stalno uvodi novitete. Facebook

M. Z.

24.8.2023

WhatsApp svakodnevno uvodi nove funkcije u svoju aplikaciju, a uskoro će stići još jedna, odnosno već je počela stizati nekim korisnicima.

Kreiranje grupa

Kompanija je objavila novu funkciju na WhatsAppu, a radi se o mogućnošću kreiranja grupa bez potrebe da joj date naziv.

Radi se o vrlo jednostavnoj novini, koja će nekima biti od pomoći. Prema riječima izvršnog direktora Mete Marka Zakerberga (Zuckerberg), koji je otkrio novinu na Facebooku, WhatsApp će umjesto naziva grupe (ako je korisnici ne imenuju), prikazivati imena učesnika u grupi. Tako, ako ne imenujete grupu, ona će nositi naziv npr. “Elma i Zijada i Lara” jer su njih tri u grupi.

Iako Zakerberg nije otkrio više detalja, nedavni izvještaj TechCruncha otkriva da će nova funkcija stići s nekim ograničenjima.

Tako se navodi da su neimenovane grupe ograničene na samo 6 osoba, za razliku od “tipične” WhatsApp grupe koja može primiti do 1.024 učesnika.

The Verge prenosi da je ažuriranje s novom funkcijom već počelo stizati iOS, Android, web i macOS korisnicima širom svijeta. Međutim, trebat će neko vrijeme da nadogradnja stigne do svakog pojedinačnog korisnika aplikacije u svijetu.

HD fotografije

Ova godina obiluje novim funkcijama na WhatsAppu i ova je samo posljednja u nizu. Tako je npr. prošle sedmice na aplikaciju počela stizati funkcija koja korisnicima omogućava slanje HD fotografija. Iz WhatsAppa su naveli da HD kvalitet u ovom slučaju znači rezoluciju od 4096 x 2692 piksela. Ipak, i HD fotografije također će u nekoj mjeri biti kompromitirane, ali s obzirom na rezoluciju istih, radit će se o znatno kvalitetnijim fotografijama. Također, WhatsApp je krajem prošlog mjeseca uveo i slanje i primanje kratkih videoporuka, piše Bajtbox.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.