BEZ KOMPLEKSA

Nag muškarac sunča se u Zadru ispred tamošnjeg univerziteta: Naučniku daje svog “mekušca” na istraživanje

Univerzitetska profesorica i doktorica pojasnila je da ona često iz svog ureda ima neugodan susret s golaćem

Nudista pored Špirine statue. Čitateljica / Morski.hr

M. Z.

10.9.2023

Kako piše portal Net.hr, čitateljica portala Morski.hr fotografirala je starijeg nudistu u Zadru. I tu ništa ne bi bilo čudno da on svoje golo tijelo nije odlučio osunčati na rivi ispred zgrade zadarskog univerziteta.

Nepoznati muškarac svoju je stražnjicu i "alatku" servirao na izvol'te pored spomenika velikom zadarskom naučniku Spiridionu Brusini (Špiri).

Univerzitetska profesorica i doktorica pojasnila je da ona često iz svog ureda ima neugodan susret s golaćem te da on bez ikakvog pardona ponekad golišav sjedi na klupici pred Univerziteta.

U ''razgovoru''. Čitateljica / Morski.hr

"Ooo… ovo je redovan nudist i tako golišav sjedne na klupicu pred samim ulaskom u Sveučilište!", objasnila je i istaknula da se nepoznati "veseli gospodin" voli sunčati nag ispred spomenika koji je udaljen samo deset metara od zgrade tamošnjeg univerziteta.

Usput budi rečeno, Špiro se tokom svoje naučne karijere, između ostalog, bavio sistemskim izučavanjem živih i izumrlih mekušaca. Sakupio je veliku zbirku hrvatskih kopnenih, slatkovodnih i morskih mekušaca koji se mogu vidjeti u Narodnom muzeju u Zagrebu.

Slijedom toga može se šaljivo pretpostaviti da golišavi "gospodin" Špiri kao naučniku daje na istraživanje svog "mekušca".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.