RAJ ZA TURISTE

Zašto je Singapur vrhunska luksuzna destinacija?

Ostrvski grad-država u jugoistočnoj Aziji možda je male geografske veličine ali može mnogo toga da ponudi turistima iz cijelog svijeta

Singapur. INSTAGRAM

A. F.

26.10.2022

Destinacija  koje obećava obilje zabave, mega tržne centre, besprijekorne javne površine i bujne zelene predjele usred užurbanog gradskog pejzaža futurističkog izgleda je Singapur.

Ostrvski grad-država u jugoistočnoj Aziji možda je male geografske veličine ali može mnogo toga da ponudi turistima iz cijelog svijeta. Od svojih trgovačkih četvrti do predivnih vrtova i nebodera, u Singapuru zaista moćete uživati u luksuznom odmoru. 

Orchard Road u Singapuru je centar luksuznih modnih brendova, uključujući Armani, Gucci, Cartier, Victoria's Secret, Michael Kors i druge.

Sa dva elegantna kazina, Singapur se i dalje rangira kao jedno od najboljih kazino utočišta na svijetu. Marina Bay Sands ima 500 stolova za igre, 1.600 slot mašina i 30 privatnih igraonica. 

Putnicima koji su zainteresovani da urone u kulturu Singapur nudi uzbudljiv izbor muzeja i radionica. Ljubiteljima umjetnosti i kulture dostupne su brojne institucije, uključujući Singapursku umetničku galeriju i Muzej nauke o umjetnosti. Putnici su takođe pozvani da urone u interaktivne aktivnosti, koje uključuju radionice izrade nakita, slikanja, kaligrafije i obrade kože.

Singapur se također ponosi onim što može da ponudi svima koji vole prirodu. Turisti su pozvani da istraže MacRitchie Reservoir Park i posjete njegove sove, leteće lemure i cvijetnu kupolu tokom svog boravka. U međuvremenu, Pulau Ubin je jednosatno putovanje od Singapura i nudi vožnju kajakom, pješačenje i vožnju biciklom, dok je mjesto svjetske baštine Uneska, Singapurska botanička bašta, nešto što ne bi trebalo propustiti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.