STRUČNJACI OTKRIVAJU

Za kvalitetniji odmor i bolju intimu krevet okrenite ovako!

Prema feng shui filozofiji, pravilno postavljanje kreveta može pomoći potaknuti osjećaj sigurnosti, ravnoteže i stabilnosti

Položaj kreveta je itekako bitan. Printscreen

M. Z.

17.4.2023

Prema feng shui filozofiji, pravilno postavljanje kreveta može pomoći potaknuti osjećaj sigurnosti, ravnoteže i stabilnosti. Naime, neki se ljudi, kaže feng shui konsultantica Anjie Čo (Cho), znaju osjećati nesigurno kada iz kreveta ne vide vrata, podsvjesno strahuju da bi neko mogao ući u sobu, a oni to ne bi vidjeli, prenosi Večernji.hr.

Pogled na vrata

- Ako ne možete postaviti krevet na način koji vam pruža optimalni pogled na vrata, postavite ogledalo tako da u njemu vidite odraz vrata dok ste u krevetu - kaže Čo.

Uzglavlje, dodaje, treba biti naslonjeno na zid jer to stvara osjećaj sigurnosti, a s desne i lijeve strane kreveta dobro je staviti noćne ormariće ili lampe. Ukoliko se krevet nalazi nasred sobe i nije smješten uza zid, to stvara osjećaj plutanja nasred sobe, a time i nesigurnost u ljudima.

Krevet ne bi trebao biti ispod prozora

Krevet nikada ne bi trebalo staviti direktno ispod prozora, posebno ako se spavaća soba nalazi u prizemlju – i to stvara osjećaj nesigurnosti. Jednom kada smjestite svoj krevet u skladu s osnovnim feng shui pravilima, na raspolaganju imate manja podešavanja koja će poboljšati energiju u spavaćoj sobi. Kao prvo, pobrinite se da ispod vašeg kreveta bude što manje stvari i nereda, idealno bi bilo da nema ničega jer tako ništa ne blokira protok energije dok spavate.

- Eventualno ispod kreveta držite mekane i prozračne stvari poput posteljine i jastuka, ali nikako oštre i tvrde stvari, kao što su knjige, koferi, cipele, kutije - ističe Čo.

Kad je riječ o tkanini, ona preporučuje organske, netoksične materijale za posteljinu. Idealne boje za spavaću sobu su one koje djeluju umirujuće i iscjeliteljski poput plave i zelene, zemljanih tonova i blago žute boje. Čo je ljubiteljica bijele boje zbog stvaranja osjećaja svježine. Napominje da je crvena dobra za poticanje strasti u spavaćoj sobi, ali je previše energična i sabotira kvalitetan san.

Položaj kreveta utječe na ljubavnu vezu

Simetrija i postojanje otvorenog prostora s obje strane kreveta održava ravnotežu u vezi, objasnila je. Također, želite li prizvati pozitivnu energiju u svoj ljubavni i seksualni život, iz spavaće sobe uklonite sve porodične fotografije i prizore duhovnih božanstava. Ta soba trebala bi odisati intimom i mirom. Osim toga, dodaje, važno je paziti da zrak u sobi nije ustajao. Često provjetravajte svoj dom, posebno ujutro nakon buđenja, kako bi loša energija izašla, a pozitivna ušla u kuću, a time i u prostor u kojem spavate i u kojemu vodite ljubav, prenosi ''Mind Body Green''.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.