Potegao pištolj u džamiji
Švercer droge u islamskoj odori pokušao da ubije imama
FOTO: Ilustracija
Švercer droge u islamskoj odori pokušao da ubije imama

 

Državljanin Hrvatske Sabri Beriša, koji je propovijedao islamsku vjeru, uhapšen je u Podujevu, na Kosovu, nakon što je pokušao da ubije lokalnog imama, a kod njega je pronađeno i četiri kilograma marihuane.

Osim Beriše uhapšena su i njegova dva saradnika iz Albanije, koji su se navodno, takođe, bavili propovijedanjem islama, kao i imam zbog sumnje da je umiješan u trgovinu narkoticima, ali je on pušten da se brani sa slobode.

Kosovska policijska služba saopštila je da je u petak, 8. marta, uhapsila Berišu, koji je, krijući se iza odjeće "pobožnog vjernika", švercovao drogu.

“Njegovoj pobožnosti došao je kraj u petak pošto je pokušao da iz pištolja ubije imama lokalne džamije u Podujevu, tokom molitve", navode iz policije.

Tokom pretresa Berišinog automobila pronađena su četiri kilograma marihuana.

“Droga je pronađena u automobile parkiranom u pomoćnim prostorijama koje je koristio lokalni imam Abdulah. Pod sumnjom da je umiješan u trgovinu narkoticima imam je saslušan, ali je pušten da se brani sa slobode", saopšteno je iz policije.

Imam Kosova Naim Trnava tvrdio je ranije da se pojedinci presvučeni u “vjerske haljine i odjeću” bave preprodajom droge.

“Riječ je o ljudima koji propovijedaju radikalni islamski fundamentalizam. Oni zavode siromašne i mlade", upozorio je Trnava sredinom prošle godine.

On je zatražio od KFOR-a, EULEKS-a i Kosovske policije da strože kontrolišu granicu sa Makedonijom i Albanijom, jer “lažni propovjednici” obučeni u vjersku odjeću i sa obaveznim bradama slobodno dolaze na Kosovo.

"Mlade generacije, posebno one iz socijalno ugroženih kategorija su njihove ciljane mete", dodao je Trnava.

vijesti globus sport showbiz tehnologija i nauka  
Vlasnik autorskih prava Avaz-roto press d.o.o. Sarajevo. ISSN 1840 - 3522. Kopiranje i prenos sadržaja samo uz pismenu dozvolu.
Dizajn i rješenje portala