Beogradski "Blic" imao uvid u video zapise
Novi snimci seksualnih orgija vladike Kačavende
Vaslije Kačavenda
FOTO: Arhiva
Novi snimci seksualnih orgija vladike Kačavende

 

Srbijanski mediji danas pišu o snimcima homoseksualnih aktivnosti vladike Vasilija Kačavende. Podsjećamo, o postojanju i sadržaju ovih snimaka "Dnevni avaz" je prvi pisao još ranije.

 

Sinod pravoslavne crkve posjeduje materijale koji svjedoče o seksualnim aktivnostima vladike zvorničko-tuzlanskog Vasilija (Kačavende), piše "Blic" navodeći da je imao uvid u dio kolekcije snimaka episkopa koji govore o njegovim homoseksualnim sklonostima.

VEZANI TEKST: Blažanović nije dao Kačavendi tijelo pa je platio glavom

 

 

List piše da se na snimkama vidi da vladikin angažman "nije duhovne već intimne, tjelesne prirode".

"Blic" navodi da sinod SPC posjeduje lascivne fotografije, video i audio snimke i oko 40 svjedočenja mladića i svećenstva Eparhije zvorničko tuzlanske, a svjedočenja su o vladikinim seksualnim sklonostima i o pritiscima na seksualni odnos.

VEZANI TEKST: Ko vidi minutu Kačavendinog filma, smučit će mu se ljudski rod

 

"Blic" navodi da je imao uvid u snimak koji traje oko pet minuta i na kome se vidi vladika u krupnom planu u zagrljaju s mladićem sa kojim se ljubi u usta.

List piše da je juče imao uvid i u drugi snimak koji su u Beograd donijeli vjernici iz Bijeljine, a koji kažu da posjeduju još jedan snimak na kome je vladika s mladićem u krevetu. Također, građani iz Bjeljine su pokazali i nekoliko fotografija vladike u nedozvoljenim situacijama za monaha.

 

VEZANI TEKST Tomić: Kačavenda u filmu zadovoljava mladiće

vijesti globus sport showbiz tehnologija i nauka  
Vlasnik autorskih prava Avaz-roto press d.o.o. Sarajevo. ISSN 1840 - 3522. Kopiranje i prenos sadržaja samo uz pismenu dozvolu.
Dizajn i rješenje portala