FFC spektakl u Poreču
“BH Machine” Poturak izgubio od Jurkovića
FOTO: Arhiv
“BH Machine” Poturak izgubio od Jurkovića

Na FFC (Final Fight Championchip) borilačkom spektaklu u MMA i kick-boksu u Poreču naš borac Dževad Poturak, kojem je nadimak “BH Machine”, je zasluženo poražen od Hrvata Igora Jurkovića  na poene.

U prvoj rundi su uglavnom obojica boraca bila oprezna, Poturak je izbjegao jedan opasan low kick, a do kraja runde je mirno držao na distanci ambicioznog domaćeg borca.

U drugoj rundi je Jurković nošen podrškom 4.500 navijača s tribina išao ofanzivno, ali bez pravog učinka. U trećoj rundi je Dževad izvodio pravi šou na ringu, izazivao rivala, koji je na kraju slavio odlukom sudija.

Naš drugi borac Igor Emkić pretrpio je težak nokaut u meču protiv Marokanca Ibrahima El Bounija već u prvoj rundi. Meč je trajao svega 20 sekundi.

Za one koji ne znaju FFC je borilačka organizacija iz Hrvatske. U Poreču je održan 6. od ukupno deset ovogodišnjih eventa FFC-a, a jednom od njih će u septembru biti domaćin i Sarajevo, što će biti pravi spektakl i prilika za sve ljubitelje borilačkih vještina u Bosni i Hercegovini da kod nas na djelu vide poznate svjetske borce.

vijesti globus sport showbiz tehnologija i nauka  
Vlasnik autorskih prava Avaz-roto press d.o.o. Sarajevo. ISSN 1840 - 3522. Kopiranje i prenos sadržaja samo uz pismenu dozvolu.
Dizajn i rješenje portala