LIFESTYLE

Huawei predstavio vodeće medijsko rješenje na IBC 2017 u partnerstvu sa Nevionom

Avaz.ba

26.9.2017

Saopštenje za javnost

Huawei, vodeća kompanija informaciono komunikacionih tehnologija (IKT), demonstrirala je inovativna rješenja za mrežno emitovanje medija sa Nevionom, arhitektama virtuelizovane medijske produkcije, na Međunarodnoj konvenciji o radio-difuziji (IBC ) u Amsterdamu.

Demonstracija višenamjenske medijske mreže prikazala je pružanje usluga definisanih softverom (SDN) na Huawei prekidačima koje kontroliše Nevionov program VideoIPath sa prilagođavanjem medija iz Neviona.

SDN je tehnologija koja omogućava mrežnu transformaciju. Poboljšava korišćenje mreže, pojednostavljuje rad i održavanje mreže i automatizuje korišćenje mrežnih resursa.

Mreža elektronskih medija zahtjeva skoro 100% dostupnost. Kao dio ovog Huawei rutera, zahvaljujući svojim mogućnostima brzog dvosmjernog prosljeđivanja i otkrivanja grešaka, garantuju visoku dostupnost linkova, redukovane greške, brzu konverziju rutiranja i oporavak usluge.

Jeffrei Gao, predsjednik linije proizvoda Router & Carrier Ethernet je rekao: "Živimo u omnimedijskoj eri. Kao rezultat toga, obezbeđivanje tačnog, brzog emitovanja vjesti kada se suočava sa izazovom nove konkurencije postalo je vitalno. Ova saradnja sa Nevionom znači da možemo pomoći više medijskih kupaca nego ikada i unaprijediti efikasnost mreže kako bi nastavili sa digitalnim transformacijama u ovoj industriji".

Dolazak 4K/8K ere zahtjeva više stope okvira, što dodatno povećava pritisak na vremenski raspored i sinhronizaciju mreže. Huawei 1588v2 PTP tehnologija sinhronizacije je vodeća u industriji. Za ovo ekonomično rješenje neće biti potrebni nikakvi dodatni uređaji, samo će mreža biti sve što je potrebno.