BIH

SDP: SDA usmjerava poreski novac u firme stranačkih kolega

Fena

25.9.2017

Socijaldemokratska partija (SDP) BiH je saopćila da su posljednje odluke Vlade Kantona Sarajevo, kojim se "stotine hiljada konvertibilnih maraka dodjeljuje firmama u vlasništvu kadrova SDA, poput Nedžada Brankovića i njegovog sina, ili milionskih poslova koje od "Vodovoda" Sarajevo i "BH Telecoma" dobija firma u vlasništvu zeta Bakira Izetbegovića, još su jedan u nizu dokaza kako izgleda privatna država koju pravi i gradi SDA".

-Pozivamo sve građane Sarajeva i Bosne i Hercegovine da dobro zapamte šta i kako rade kadrovi SDA i kako novcem građana izgrađuju svoje privatne firme koje na tržištu ne bi mogle zaraditi ni jednu KM. Kada sljedeći put nestane vode, kada ne budu radili aparati u bolnicama i kada škole ne budu imale ni kreda, neka znaju da je to zbog toga što SDA poreski novac usmjerava u firme svojih stranačkih kolega - navodi se u saopćenju za javnost SDP-a.

Također se dodaje kako je pozivati na odgovornost i ostavku premijera Konakovića i bilo kojeg SDA-ovca izgubilo svaki smisao. Iz SDP-a ih optužuju i za "lopuvluk i bahaćenje sa javnim novcem, jer oni nisu tu da rade u interesu građana, već su tu da prave državu za sebe i svoje stranačke kolege".

-Očekujemo, stoga, da nadležna tužilaštva i policija konačno počnu procesuirati ovaj očiti kriminal i zloupotrebe. Dovoljno im je samo da uzmu Službene novine i tamo će pronaći sve potrebne dokaze da to i urade - navodi se u saopćenju za javnost SDP-a.