BIH

Određen pritvor osumnjičenom Enisu Mandalu

Avaz.ba

25.9.2017

Odlučujući o prijedlogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine za određivanje pritvora osumnjičenom Enisu Mandalu, Sud Bosne i Hercegovine je 21. septembra donio rješenje kojim je usvojen prijedlog Tužilaštva, te je prema osumnjičenom Enisu Mandalu određen pritvor od mjesec dana, računajući od dana hapšenja odnosno do 20.oktobra 2017. godine ili do nove odluke Suda. 

Sud je uvidom u podneseni dokazni materijal utvrdio da postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni počinio krivična djela za koja se tereti, te mu je odredio pritvor zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva, osnovane bojazni da će osumnjičeni, boravkom na slobodi, uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za krivični postupak odnosno naročitih okolnosti koje ukazuju da će ometati krivični postupak utjecajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače, te zbog postojanja naročitih okolnosti koje ukazuju na opasnost od ponavljanja krivičnih djela.

Enis Mandal  osumnjičen je da je počinio krivično djelo organizovani kriminal u vezi s krivičnim djelima krijumčarenje, teška krađa i iznuda, saopćeno je iz Suda BiH.